Kampaco MVP ABA lige za mesec januar

Plejmejker Crvene zvezde Meridianbet Fakundo Kampaco, proglašen je za najkorisnijeg igrača ABA lige u mesecu januaru.

Bek crveno-belih je zaslužio nagradu za najkorisnijeg igrača meseca, a prosečno je na utakmicama beležio 14,4 poena uz 3,4 skoka i 7,2 asistencija. Pored toga imao je po tri blokade i tri ukradene lopte (15 na 5 mečeva) za ukupan prosečan indeks od 21,4.

Podsećamo da je sa Fakundom Kamapcom Crvena zvezda Meridianbet pobedila na svih pet utakmica u regionalnom takmičenju u januaru, od kojih su čak 4 bile gostujuće (Split, MZT, Budućnost, Cedevita Olimpija i FMP), a u svakoj od tih utakmica Kampaco je dao svoj udeo, koji je posebno bio impresivan u Skoplju, Podgorici gde su crveno-beli ostvarili jedu od najlakših pobeda u poslednje vreme, i još jednom derbiju protiv Cedevita Olimpije u Beogradu.

Protiv Budućnosti u Podgorici Fakundo Kampaco je pokazao svoju klasu i utamicu završio sa gotovo „tripl dabl“ učinkom : 14 poena, 12 asistencija, 8 ukradenih lopti, 9 iznuđenih prekršaja …

Naredni meč u regionalnoj ligi crveno-beli igraju u nedelju od 16.30 časova protiv ekipe Igokee u Beogradu, a Fakundo Kampaco će se vrlo brzo ponovo naći na parketu i pomoći saigračima, timu i klubu u svim utakmicama do kraja ove sezone.