Zvezda ostala bez daha i preokreta u Milanu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet izgubili su od ekipe Milana u gostima rezultatom 74:68 (22:18, 23:14, 14:17, 15:19).

Najefikasniji u redovima crveno-belih je bio Ben Bentil sa 17 poena uz 7 skokova, dok je Luka Vildoza upisao 11 poena.

Tvrda koašarka sa mnogo kontakta igrala se od prvog minuta utakmice, dok su ekipe igrale koš za koš gotovo celu deonice. Marković je svojim asistencijama i odličnim pregledom igre predvodio napad Zvezde, dok je za poene bio zadužen pretežno Ben Bentil. Rezultat u ovom delu igre je bio 22:18.

Početkom druge deonice domaćin pravi seriju 9:2 kojom ostvaruje dvocifrenu prednost. Zvezda je u ovim momentima igrala izuzetno loše u napadu, te nije bilo izglednih šansi da smanji rezultat, pa je tako na poluvremenu domaćin imao značajnu prednost 45:32.

Najefikasniji u ovom delu utakmice je bio Bentil sa 11 postignutih poena.

U nastavku utakmice crveno-beli su zaigrali znatnk bolje, sa dosta čvrstine u odbrani, dok su se koševi u napadu postizali sa dosta muke. Razlika je spuštena na osam razlike (52:44) ali više od toga nije moglo. U poslednju deonicu se ušlu pri rezultatu 59:49.

Već na startu poslednje četvrtine koševima Ilića i Peteuševa Zvezda prilazi na šest razlike (59:53). Odbrana je delovala dosta dobro, dok je napad bio nešto lošiji te su se crveno-beli dosta mučili da dođu do preokreta. U pislednjim minutama utakmice Zvezda je prišla na samo 4 poena zaostatka (68:64), ali za preokret nije imala snage, a ni sreće. Konačan rezultat 74:68.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Vildoza 11, Lazarević 1, Mitrović 7, Lazić, Dobrić 7, Ivanović, Ilić 5, Nedović 4, Marković 3, Kuzmić 4, Petrušev 9, Bentil 17;

Milano: Beron 15…

Košarkaše Zvezde već u nedelju očekuje novi meč u okviru regionalne lige, gde će naša ekipa ugostiti Igokeu. Evroliga se nastavlja sledeće nedelje gostovanjem Makabiju u Tel Avivu.