KUP RADIVOJA KORAĆA JE I DALJE NAŠ! NOVA TITULA CRVENE ZVEZDE!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Megu rezultatom 96:79 u finalu Kupa Radivoja Koraća i tako odbranili titulu koju osvajaju treći put uzastopno!

Pred 4500 gledalaca i nošeni odličnom podrškom sa tribina kao i prethodna dva dana, crveno-beli su kontrolisali dešavanja u finalu i zasuženo stigli do trofeja!

Blistao je Ognjen Dobrić koji je meč završio sa 24 poena i tako stigao i do nagrade najkorisnijeg igrača i strelca finala.

Kup Radivoja Koraća, finale:
Crvena zvezda – Mega 96:79
(22:23, 29:21, 27:21, 18:14)

Hala: Čair, Niš
Sudije: Vladimir Jevtović, Siniša Prpa, Stefan Ćalić

Crvena zvezda Meridianbet je posle Borca i Partizana nadigrala ekipu Mege u finalu i uspešno odbranila trofej “Žućkove levice”.

Naš klub je po treći put zaredom osvojio Kup Radivoja Koraća, pošto je 2021. godine savladana ekipa Mege u Novom Sadu,  a 2022. godine u finalu nadigran je Partizan.

Pored odličnog Dobrića, Nemanja Nedović je dodao 20, a Filip Petrušev 15 uz 14 poena Luke Mitrovića.

Što se tiče ekipe Mege, njih je sa 15 poena predvodio Malkolm Kazalon.

Nakon izjednačenog početka Crvena zvezda je posle dve vezane trojke stekla nešto osetniju prednost i nije je ispuštala do kraja utakmice koja je u u jednom trenutku iznosila i 20 poena…
Crvena zvezda Meridianbet je tako u ovom takmičenju postala i najtrofejniji klub u našoj zemlji od subote uveče…

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović: Čestitke svim igračima, stručnom štabu, svim ljudima u klubu, sva tri dana odigrali smo fokusirano. Imali smo tri dobra protivnika, na sve tri utakmice su igrači bili koncentrisani i zasluženo nosimo trofej za Beograd. Pohvalio bih atmosferu koja je bila fenomenalna i navijače koji su još jednom pokazali da su stub“

Fakundo Kampaco: „Svi smo veoma srećni zbog prvog trofeja ove sezone. Mnogo smo ga želeli, uvek je dobro osvajati trofeje, nadam se da je ovo tek početak. Navijači su bili sjajni, navijali su i više od 40 minuta, bili su naš šesti igrač, delovali smo kao jedan tim jer su nas dodatno motivisali i davali nam energiju”.

Kapiten Branko Lazić:”Još jedan trofej u našim vitrinama i svakako da smo zadovoljni zbog toga. Bila je teška utakmica, nije bila najsjajnija sa naše strane, s obzirom na to da smo juče imali veliku potrošnju kako fizički tako i emotivno. Najbnitnije je da smo pobedili i večeras. Čestitam celoj ekipi, klubu, navijačima, kao i ekipi Mege na sjajnom turniru. Proslavićemo u autobusu koliko trener bude dozvolio i okrećemo se sledećim obavezama“, rekao je Lazić posle finala i još jednog trofeja koji je osvojio u svojoj prebogatoj karijeri.

Crvena zvezda Meridianbet: Vildoza 6 (7as), Lazarević 2, Kampaco 2 (6as), Mitrović 14, Lazić 3, Martin, Dobrić 24 (6sk, 3as), Ilić 4, Nedović 20 (3as, 3sk), Marković, Petrušev 15 (8sk), Bentil 5;