Crveno beli doputovali u Barselonu (petak 20:30 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet doputovali su u Barselonu gde ih u petak očekuje utakmica 29. kola Evrolige protiv domaćeg istoimenog evroligaša.

Bez obzira na nekoliko izgubljenih mečeva nakon osvojenog kupa u Nišu, atmosfera u ekipi je dobra, a male šanse da se dođe do naredne faze Evrolige ne znače i da crveno-beli neće motivisano odigrati završnicu ligaškog dela sezone.

Pred ovaj meč, drugi protiv Barselone u ovoj sezoni, trener Duško Ivanović ima problema sa povredama igrača, osim već duže vreme odsutnog kapitena Branka Lazića, neće u Blaugrani biti ni Ognejna Dobrića, a pod znakom pitanja je i roviti Nemanja Nedović.

Trener Duško Ivanović: „Bilo koja utakmica u Evroligi, a posebno protiv Barselone, je dovoljan motiv da se odigra dobro. Izgubili smo dve utakmice na potpuno dva različita načina. Mi smo u dobroj situaciji. Ognjen Dobrić ne može da putuje, videćemo za Nemanju Nedovića. Svi ostali su dobro. Naravno, Branko Lazić je već dugo van stroja“ rekao je Ivanović.

Stefan Lazarević:
Idemo u goste ekipi koja je po svemu opet kandidat za fajnal for. U odličnoj su formi u poslednjih sedam-osam utakmica i to su pokazali. Moraćemo da se potrudimo da damo svoj maksimum, da im pariramo fizički i vidimo gde nas to vodi. Specifičan je način na koji su se vezali neki porazi. Nije nam lako, ali tu smo da sa stručnim štabom nađemo način da prebrodimo to. Niko nam ne može pomoći, do nas samih. Nadam se da ćemo prebroditi ovaj težak period”, rekao je Lazarević.

Ekipa Crvene zvezde Meridanbet vraća se za Beograd u subotu preko Ciriha, a već u nedelju crveno-bele očekuje utakmica 22. kola ABA lige protiv Studentskog Centra (19 časova).

Utakmica u Barseloni u dvorani Blaugrana igra se od 20:30.