Crveno-beli spremni (i brojniji) za Baskoniju (četvrtak, 19 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nakon pobede nad ekipom SC Derbija, pripremaju se za utakmicu 30.kola Evrolige sa Baskonijom u Beogradu.

Meč za koji su karte puštene u prodaju prošlog četvrtka, počinje 19 časova u hali Aleksandar Nikolić.

Trener crveno-belih Duško Ivanović ni na ovoj utakmici neće moći da računa na kompletan sastav, Branko Lazić se oporavlja, pod znakom pitanja je Ognjen Dobrić, kao i učešće Nemanje Nedovića, ali je trener crveno-belih potvrdio da će i Dobrić i Nedović biti u kombinaciji za ovu utakmicu.

U prvoj utakmici dva tima koja je odigrana u Vitoriji, gosti iz Španije slavili su 92:75.

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović:

Teška utakmica. Igramo protiv tima koji je najbolji u napadu i asistencijama. Izuzetna napadačka ekipa, imaju veliki talenat, atlete… Vrlo su efikasni i moramo da igramo izuzetno dobru odbranu, što će biti veoma teško, ali svaku utakmicu igramo da dobijemo. Da bi smo dobili Baskoniju, pre svega moramo da igramo odbranu, a ne napad. U napadu ćemo nekako već naći rešenje”, rekao je trener crveno-belih Duško Ivanović.

Fakundo Kampaco: „ Biće teško. Dobar su tim, opasni su. Mogu da postižu poene na sve načine, iz svake pozicije… Mi moramo da obratimo pažnju na to, igraju brzo, sa puno energije i mi moramo da budemo pametni i da igramo pametnu košarku. Moramo da igramo dobru odbranu i uz naše navijače mislim da ćemo dobro proći ako to uradimo sve” rekao je Kampaco pred meč sa Baskonijom.

Ovo će biti 16.duel dva kluba u Evroligi, gosti iz Vitorije imaju za nijansu povoljniji skor (8-7).

Nakon utakmice u Beogradu protiv Baskonije, crveno-bele očekuje u nedelju utakmica 23.kola ABA lige sa Mornarom, a onda i poslednje dupolo kolo Evrolige, utakmice sa Valensijom (sreda)u Beogradu,  i Asvelom (petak) u Francuskoj.