Roviti crveno-beli odbranom žele do nove pobede (Valensija, sreda 19h)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ponovo će na parket u sredu od 19 časova kada će dočekati ekipu Valensije u utakmici 31.kola Evrolige.

Meč se igra u hali „Aleksandar Nikolić“.

Ovo će biti drugi duel dva tima ove sezone, ekipa Crvene zvezde slavila je kao gost u Valensiji na Badnje veče, bilo je 77:75 uz sjajne partije Nedovića i Petruševa.

Klub podseća da su karte za ovu utakmicu puštene u prodaju prošle nedelje pred prethodnu utakmicu našeg tima koji je igrao sa Baskonijom i slavio uz pune tribine 74:63.

Pred ovaj meč trener Duško Ivanović imao je dosta problema sa zdravljem igrača, zbog virusa i bolesti ekipa nije bila u mogućnosti da odigra meč prethodnog vikenda u Baru, pa se trener crveno-belih očekivano prvo osvrnuo na tu situaciju:

Zdravstveno stanje je bolje. Manje-više svi igrači su se oporavili, neki su dosta iscrpljeni, još imaju posledice. Videćemo večeras na treningu, pa ćemo sutra odlučiti ko će igrati“

O Luki Vildozi: „ On se vratio treninzima, imao je manje istegnuće, bolje je, videćemo večeras na treningu kakav bude, pa ćemo donositi odluke”.

Van ekipe  je već neko vreme kapiten Branko Lazić, koji je počeo da radi odvojeno od ekipe ali bez jasnog termina za povratak:

“i ja bih voleo da znam. Napreduje, radi, ali njegovo trčanje je još pravolinijsko, ništa ne radi lateralno i to mu pravi problem. Za sada je u redu, ali videćemo“.

O narednom protivniku ekipi Valensije:

Nadamo se da možemo da pobedimo i pokušaćemo da neutrališemo njihove šutere i igru u tranziciji”.

Filip Petrušev: „Biće veoma teška utakmica. Oni su u izuzetnom ritmu i znamo šta da očekujemo. Moramo da posvetimo pažnju njihovoj unutrašnjoj igri, gde je Dubljević glavni igrač, tu je i Rivero i veoma su korisni unutra. To moramo da zaustavimo i igramo dobru odbranu jedan na jedan na svim pozicijama. Ključ je odbrana. Da zaustavimo njihovu igru u tranziciji, jedna su od bržih ekipa, ali i da zatvorimo reket, kontrolišemo skok i u napadu mislim da nećemo imati problema”, rekao je prvotimac Crvene zvezde novinarima na treningu u Beogradu.

Odmah nakon te utakmice, ekipa u četvrtak putuje u Lion gde je već u petak u dvorani „Astrobal“ očekuje meč 32.kola sa ekipom Asvela.