ANGT: Nikola Topić MVP i najbolji strelac turnira u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nisu uspeli da savladaju ekipu Mege u finalu jednog od najdramatičnijih finala kvalifikacionih ANGT turnira Evrolige (79:80), ali je Nikola Topić pokazao da je velika budućnost našeg kluba!

“Mali Top” sin legende našeg kluba Milenka Topića odigrao je fantastičan turnir, izjednačio rekord ANGT-a sa 49 ubačenih poena i indeksom korisnosti 65 u ključnom meču grupne faze protiv ekipe ANGT Beograd, dok su ga u finalu opteretili povreda koju je vukao tokom celog turnira i prekršaji, pa nije zasijao u punom sjaju.

Ipak, Nikola Topić je dobio zaslužena individualna priznanja za sve što je pokazao u Beogradu i proglašen je za MVP-ja i najboljeg strelca turnira.

Takođe, Nikola se našao u idealnoj petorci turnira u kojoj su još centar Mege Filipa Jovića, David Marković iz Next Generation tima, Serhio De Larea iz Valensije i Noa Esanž iz INSEP-a.

KK Crvena zvezda Meridianbet job jednom je pokazao kako se besprekorno organizuje jedan od kvalifikacionih turnira Evrolige, hala je bila krcata u finalu, svi mečeve prenošeni su u direktnim prenosima na kanalima TV “Arenasport”, a izuzetno zahtevan turnir i sa logističke strane protekao je bez ikakvih i najmanjih problema.

Konačan plasman na ovogodišnjem ANGT turniru Marko Ivković je sledeći: KK Mega Mis, KK Crvena zvezda Meridianbet, ANGT Belgrade, INSEP Paris, Valensija, Anadolu EFES, KK Partizan i Umana Reyer Venecia.