Sigurna pobeda protiv borbenog Splita 83:74

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Splita na svom parketu u okvitu 26. kola ABA lige rezultatom 83:74.

Pred više od 4000 gledalaca velika borba je viđena u prve tri deonice meča kada su se ekipe smenjivale u vođstvu. Gosti su igrali izuzetno motivisano, te su konstantno bili u rezultatskom egalu.

Crveno-beli su u poslednjoj četvrtini preuzeli stvar u svoje ruke, te su na krilima Nedovića napravili seriju 16:2 kojom su stigli do ubedljive prednosti (79:63) koju su održavali do kraja utakmice. Rezultat na kraju bio je 83:74.

Najefikasniji u redovima crveno-belih je bio Filip Petrušev sa 25 poena uz šest skokova. Petrušev je “vukao” tim u prve tri deonice, a priključio mu se Nemanja Nedović koji je dodao 15 poena, od toga 12 u poslednjoj četvrtini.

Goste je predvodio Šanon Šorter koji je ubacio 21 poen uz šest asistencija.

Naše košarkaše očekuju dva zaostala meča jadranske lige, gde će naša ekipa gostovati Mornaru (20.04) i Cedevita Olimpiji (24.04), a ovaj meč označio je i povratak na teren kapitena Branka Lazića nakon duže pauze zbog povrede.

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović “Večeras je ova utakmica trebalo da ima drugačiji tok. Ponovilo se opuštanje i neodgovorna igra pojedinaca. Čekali smo zadnju četvrtinu, nedostajala nam je agresivnost i u odbrani i posebno u napadu” rekao je trener crveno-belih.

Srđan Subotić trener KK Split: “Čestitke Crvenoj zvezdi na potpuno zasluženoj pobedi.Odigrali smo odličnu utakmicu, pokušali smo da iznenadimo, držali smo se dugo, ali trebao nam je neki “ludi šut” za više.Iskoristio bih ovu priliku da čestitam mojim momcima na odličnoj sezoni i nastupima u ABA ligi ovo je naš najbolji plasman posle dugo vremena, i sada se okrećemo obavezama u domaćem prvenstvu”.

Prvu od dve zaostale utakmice u regionalnoj ligi Crvena zvezda igra u četvrtak od 19 sati u dvorani Topolica u Baru.