Zdravlje za sve – Crvena zvezda i kompanija Meridian u humanoj akciji

KK Crvena zvezda i naslovni sponzor kluba komapnija Meridianbet zajednički su se priključili brojnim akcijama i dali svoj doprinos “Svetskom danu zdravlja” koji  je obeležen 7. aprila.

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) sprovodi globalnu društvenu kampanju pod sloganom „Zdravlje za sve“, sa ciljem da ukaže na važnost kolektivne zdravstvene zaštite. Ova globalna kampanja prevashodno je usmerena na solidarnost pri zdravstvenom lečenju, vodeći se brigom da nijedna osoba na svetu ne sme biti uskraćena za zdravstveni pregled i pravovremenu medicinsku pomoć.

Upravo iz tog razloga kompanija Meridianbet je zajedno sa KK Crvena zvezda Meridianbet odlučila da se priključi ovoj kampanji i samoinicijativno pokrene akciju pružanja humanitarne pomoći onima kojima je zdravstvena pomoć potrebna. Ova plemenita akcija sportskih lidera realizovala se tokom aprila meseca, gde je svaka pogođena trojka košarkaša Crvene zvezde Meridianbet na domaćem terenu nagrađena i vrednovana sa po 3.000 dinara (utakmice protiv Olimpijakosa, Fanerbhačea i Splita).

Osim ove akcije, Crvena zvezda i Meridianbet uključili su u ovu akciju i navijače koji su nasumičnim odabirom iz publike bili u prilici da dođu do vrednih nagrada ukoliko pogode trojku…

Crveno-beli su se svojski potrudili da pomognu u ovoj akciji, jer su na tri utakmice tokom ove akcije ubacili 26 trojki uz dodatak od 3 trojke naših pristalica: 29 trojki, odnosno 87.000 dinara.

Ovaj učinak ima dodatnu vrednost jer su samo protiv najjačih evropskih ekipa Olimpijakosa i Fenera crveno-beli ubacili čak 19 šuteva iza linije za tri poena.

Naš naslovni sponzor Kompanija Meridianbet odlučila je da ukupan iznos 29 pogođenih trojki KK Crvene zvezde Meridianbet, odnosno 87.000 dinara, zaokruži na 100.000 dinara, a sav prihod će se donirati košarkašima u kolicima koji brane boje KK Crvena zvezda Singidunum.

Željko Ćirković, kapiten KKK Singidunum Crvena zvezda: Još jednom veliko hvala na novom znaku pažnje. Nije nas prevario osećaj da smo potpisivanjem saradnje sa KKCZ  našli partnera koji zaista brine o našim problemima. Uostalom vezuje nas najlepši kolektivni sport na svetu. Čestitke na pobedi i pravom spektaklu kojem smo prisustvovali, protiv Olimpijakosa. Motivi da učinimo isto i u našem takmičenju, samo su veći! Takođe, velika zahvalnost i nazivnom sponzoru Meridianbetu na donaciji i ulaganju u naš klub.“.

Ovo nije bila prva, a svakako neće biti ni poslednja humanitarna akcija kompanije Meridian i KK Crvena zvezda.