Crvena zvezda ponovo od sjaja do očaja i nazad, ubedljiva pobeda u Baru

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mornar u Baru rezultatom 87:65 u zaostalom meču 23. kola ABA lige.

Rutinska pobeda crveno-belih koji su serijom 17-1 zatvorili utakmicu u kojoj su imali i 25 poena prednosti…

Dvocifreni u našoj ekipi su bili Nedović sa 20 i Mitrović sa 13 postignutih poena. Najbolji asistent na meču je bio Kampaco koji je podelio osam asistencija.

Zvezda je od starta krenula da igra izuzetno dobro, te je preko sedam vezanih poena Nedovića meč otvorila serijom 0:7. Uz Nemanju se istakao takođe Petrušev koji je svojim zakucavanjima uvećao prednost crveno-belih koja je na kraju deonice bila 16 razlike, 7:23.

Naša ekipa je u nastavku meča nastavila sa odličnom igrom, a razlika se konstantno uvećavala (u jednom momentu 27 razlike). Sa devet postignutih poena u ovom delu igre se istakao Lazarević. Rezultat na poluvremenu je bio 25:47.

U drugom poluvremenu je usledio pad u igri Zvezde, što su gosti iskoristili da smanje zaostatak koji je na kraju treće deonice iznosio ‘samo’ 16 razlike 50:66.

Domaćin je nastavio sa sjajnom igrom, te je na četiri minuta pre kraja neča razlika iznosila samo šest poena (64:70). Crveno-beli su odbili odbili ovaj nalet serijom 0:14 (64:84). Rezultat na kraju 65:87.

Zvezda sledeći meč igra u ponedeljak u okviru zaostalog meča 3. kola jadranske lige protiv Cedevita Olimpije.