Crvena zvezda ubedljivo krenula u plej of – 100:73

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Zadar rezultatom 100:73 u prvom meču četvrtfinalne serije protiv Zadra.

Pred 4000 gledalaca crveno-beli nisu dozvolili Zadru još jedno iznenađenje u Beogradu,kao na početku sezone i dobrom igrom stigli do uvodnih 1-0.

Do pobede crveno-bele je predvodio duo Nedović- Petrušev sa po 16 poena, dok je Mitrović jedini još bio dvocifren sa 13 poena. Fakundo Kampaco (8 asistencija), Hasan Martin i Luka Vildosa su meč završili sa po osam poena.

Kod Zadra se istakao MVP ABA lige Luka Božić sa 18 poena i po pet skokova i asistencija. Marko Ramljak je dodao 17 poena uz po četiri skoka i asistencije, a dvocifreni su bili još Lakić i Drežnjak sa po 11 poena.

Gosti su u igri bili samo tokom uvodne deonice, ali i tada tek toliko da održavaju rezultatski priključak sa ekipom Duška Ivanovića. Nakon toga crveno-beli su ubacili u „višu brzinu“ i dobili drugu deonicu rezultatom 33:18.

Nakon toga više nije bilo dileme, prednost je tokom drugog poluvremena išla i do maksimalnih + 33 u dva navrata, a publika je mogla da uživa u potezima našeg tima koji je na kraju stigao do ubedljive pobede i pokazao da je potpuno spreman za plej of.

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović: “Počeli smo nervozno što je i logično, start je plej-ofa, pritisak je veliki. Kako je vreme odmicalo igrali smo sve bolje i bolje u oba smera, na kraju smo stigli do zaslužene pobede. Raduje me povratak Bentila“, istakao je Ivanović.

Danijel Jusup KK Zadar: “Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi, jednu četvrtinu smo se držali imali dobar tonus ali šut Crvene zvezde za 3 poena je bio izuzetno dobar. Na krilima tog šuta kasnije su igrali rasterećeno a mi nemamo taj broj igrača koji mogu da igraju na ovom nivou. Bez obzira na +27 dobro je da vidimo gde smo upravo protiv ovakvih evroligaških ekipa“.

ABA liga, 1, meč četvrtfinala

Crvena zvezda – Zadar 100:73
(25:20, 33:16, 20:17, 22:20)
Hala: Aleksandar Nikolić (Beograd), 4500 gledalaca
Sudije: Milivoje Jovčić, Sašo Petek, Marko Mustapić

KK Crvena zvezda Meridianbet: Vildoza 8, Lazarević 5, Kampaco 8, Mitrović 13, Lazić 6, Martin 8, Dobrić 8, Ivanović 3, Nedović 16, Marković 5, Petrušev 16, Bentil 4

KK Zadar: Dejvis 3, Klarica, Sikirić, Žganec 3, Čampara 5, Matulina, Lakić 11, Drežnjak 11, Božić 18, Ramljak 17, Šantelj 5

Utakmica broj 2 igraće se u Zadru 8.maja u dvorani „Krešimir Ćosić“.