ANGT 8: TOPIĆ blistao, Crvena zvezda pala u drami protiv Reala

Juniori Crvene zvezde poraženi su na startu ovogodišnjeg TOP 8 turnira u Kaunasu od ekipe Reala iz Madrida 85:81.

Utakmicu u sportskoj dvorani u Kaunasu koja je imala vrlo čudan tok, obeležio je fantastični Nikola Topić koji je meč završio sa 39 poena 6 skokova i 8 asistencijsa, i indeksom korisnosti od čak 49!

Topića  koji je blistao u Litvaniji na otvaranju turnira poenima je pratio Petar Avlijaš sa 10 poena, dok je na drugoj strani Ugo Gonzales bio najefikasniji sa 24 poena, a pratio ga je Jan Vide sa 19 poena, kao i Ismaila Dijanj sa 17.

 Utakmicu u Kaunasu obeležio je dobar početak crveno-belih koji su poveli sa 33:23, a onda potpuno stali i dozvolili vršnjacima Reala da naprave seriju od čak 18:0.

Na poluvremenu je bilo 54:44 za Real, ta razlika je brzo porasla i na plus 17 za španski tim (brzi tajm aut trenera Jorovića), a onda kada se činilo da je sve završeno, Crvena zvezda je na krilima Nikole Topića i uz pomoć mladog Kostića i Avlijaša skoro uspela da režira neverovatan preokret jer je minus od 20 poena (52:72) na kraju treće deonice, uspela da svede na samo dva poena pred sam finiš meča – trojkom Topića.

Novi poeni zvezdinog deteta, doneli su crveno-belima prilazak na 78:76 na 43 sekunde pre kraja. Real je uzvratio serijom 4:0 i kada se činilo da je meč rešen usledio je novo veliko uzbuđenje – trojka Andreja Kostića za 83:81 (koji će i naredne sezone moći da nastupa za juniore crveno-belih)

Konačno, Real je sa linije penala uspeo da odbije veliki nalet crveno-belih i da dođe do teške pobede.

Odlična predstava crveno-belih, fantastični Nikola Topić koji je pokazao da će trener seniorskog tima Duško Ivanović moći na njega ozbiljno da računa u narednoj sezoni i nekoliko mladih igrača predvođenih Andrejem Kostićem…

Drugi meč grupe A crveno-beli igraju u petak od 8 časova protiv Barselone.