Crvena zvezda furiozno do finala ABA lige 97:56

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ubedljivo su savladali Budućnost u okviru drugog meča polufinala ABA lige rezultatom 56:97 (26:25, 8:23, 11:29, 11:20).

Čak pet igrača je bilo dvocifreno u redovima Crvene zvezde. Mitrović je bio najefikasniji sa 17 poena, Petrušev je dodao 14, Nedović 13, Martin 12 i Vildoza 10. Svi igrači su se upisali u strelce.

Budućnost je dosta bolje otvorila utakmicu, pre svega energetski, što je rezultiralo njihovom ranom prednošću (17:9). Od ovog momenta na teren ulazi Luka Mitrović koji je bio najzaslužniji za priključak crveno-belih. Mitar je za svega pet minuta na parketu upisao 12 poena uz četiri skoka što je vratilo našu ekipu u rezultatski egal 26:25.

Crvena zvezda je u drugoj deonici igrala dosta bolje te je već na startu napravila seriju 0:9 (26:34). Mitrović je u tom naletu postigao još dva pogotka i time potvrdio svoje sjajno raspoloženje. Ulazak Martina u igru doneo je Zvezdi još veću sigurnost u reketu te je razlika vrlo brzo otišla na dvocifren broj poena (30:45). Naša ekipa je do poluvremena sjajno igrala a rezultat je bio 34:48.

Najefikasniji u ovom delu meča je bio Mitrović sa 17 poena dok je Nedović dodao 12.

Kako se utakmica bližila kraju Zvezda je igrala sve bolje i bolje. Serija na otvaranju drugog poluvremena 2:17 (36:65) nagoveštavala je izuzetno ubedljivu pobedu Zvezde. Odbrana je bila perfektna, napad je funkcionisao odlično, a razlika se konstantno uvećavala. Svaki igrač je imao veliki doprinos, što govori podatak da su se svi upisali u strelce, a čak petorica su bili dvocifreni. Na kraju pobeda 56:97.

Fenomenalna pobeda crveno-belih i plasman u novo finale ABA lige!

Crvena zvezda Meridianbet u finalu čeka boljeg iz serije Partizan – Cedevita Olimpija koja startuje u nedelju.

Crvena zvezda Meridianbet: Vildoza 10, Kampaco 5, Mitrović 17, Lazić 2, Martin 12, Dobrić 7, Ivanović 6, Nedović 13, Marković 2, Kuzmić 3, Petrušev 14, Bentil 6

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović: “Sa tačke gledišta moje ekipe, ne Budućnosti, mi smo bez obzira na razliku igrali sve vreme maksimalno koncentrisano i mislim da smo time pokazali respekt prema Budućnosti. Reći ću vam zašto. Ja sam kao igrač igrao najnižu ligu pa sam došao do Evrolige. Imao sam prilike, kad sam igrao te male lige, da igram protiv velikih igrača i onda ti veliki igrači dođu i igraju 30-50 posto. I dobiju nas 40 razlike. Ali ja posle svake takve utakmice nisam mogao da imam poštovanje prema tim igračima. A onda sam igrao protiv pravih igrača, protiv velikih timova, dođe, dobije te 40 razlike – ja zadovoljan. Vidim, poštuje me, bori se, svaka čast. To je naš pristup bio večeras, da pokažemo respekt prema Budućnosti i zato su moji momci igrali sto posto” rekao je Ivanović.