Crvena zvezda Meridianbet spremna za još jedno finale (utorak 20 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet odradili su u ponedeljak uveče trening pred finale ABA koje počinje u utorak od 20 časova u beogradskoj Areni protiv Partizana.

Crveno-beli su gosti u prve dve utakmice, a prvi meč dočekuju u dobrom raspoloženju i sa osvojenom duplom krunom u takmičarskoj sezoni koja je na izmaku.

Pred prvi meč brojnim novinarima obratili su se trener Duško Ivanović, kapiten Branko Lazić i Nemanja Nedović.

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović: „Napokon počinjemo, posle toliko vremena, svi smo željni da počnemo,  navijači i igrači jednog, i drugog tima. Neka bude fešta od košarke, da svi uživamo, i da bolji pobedi”.

Pauza je trajala skoro 20 dana: “Sa ovom pauzom, kao da smo imali malo predsezonu, pripreme, pa se malo sve poremetilo, ali videćemo kako će izgledati. U svim utakmicama će biti ključ kvalitet jedne i druge ekipe, i prevaga koju imaju. Partizan ima izvanredan napadački kvalitet, a mi smo možda malo bolji u odbrani. Videćemo šta će da prevagne na kraju. Što se tiče tima, na ovakvim utakmicama nema nikakvog opravdanja, sutra su svi spremni.Najvažnije je to da moramo da igramo sa mnogo samopouzdanja, da imamo strpljenja i da odgovorimo na sve što Partizan postavi u svojoj igri“ rekao je između ostalog trener crveno-belih Duško Ivanović.

Prvotimac Crvene zvezde Meridianbet Nemanja Nedović: “Biće jako teška serija i psihički i fizički. Čeka nas ekipa koja je fizički jaka sa dosta atleticizma. Danas ćemo finiširati neke detalje, ali svakako nas čeka zanimljiva serija.Biće tvrde i neizvesne utakmice, promenili smo se dosta i mi i oni od prve utakmice koje smo igrali u Areni. Moramo da imamo jasnu viziju kako da napadnemo, ali i kako da se branimo. Želja neće izostati i bićemo spremni. Svi su jako motivisani, spremni, žele svi da završe sezonu na pravi način. Sviđa mi se ono što vidim i čujem u svlačionici pred ovo finale“ rekao je Nedović.

Utakmica broj 2 igra se u četvrtak u istom terminu, treći meč serije na programu je u nedelju od 20.30 časova domaćin je Crvena zvezda Meridianbet.