Dva trofeja i sve učinjeno – obaveza za nove izazove

KK Crvena zvezda je takmičarsku sezonu 2022-2023 okončao sa dva trofeja i jednim finalom.

U godini velikog jubileja – 100 godina košarke u Srbiji, koja će i zvanično biti krunisana 12.decembra u Beogradu, KK Crvena zvezda je odigrao 74 takmičarske utakmice u sezoni, osvojio oba nacionalna trofeja, Kup Radivoj Korać i nacionalno prvenstvo Srbije, odigrao finale ABA lige i završio takmičenje u Evroligi sa skorom 17-17.

Naš klub je 19. februara osvojio novi Kup Radivoj Korać, prvi od dva nacionalna trofeja, i to treći put zaredom, da bi 11. juna stigao i do nove 23. titule prvaka države, osmi put uzastopno!

Uz sve to idu u rasprodate hale, velike pobede i sve ono što uz Crvenu zvezdu prirodno ide. Veliko interesovanje, transparentno poslovanje koje je postalo standard za sve u regionu. Po prvi put za naš klub igrali su i Argentinci gde se pratila svaka utakmica našeg kluba, za igrače našeg kluba nije vezivan ni jedan incident na terenu, niti van njega. Posećivali smo škole, bavili se društveno humanitarnim radom, ponovo smo i u konkurenciji za nagradu najboljeg marketinga u Evroligi, potpisali smo najveći sponzorski ugovor za naslovno sponzorstvo u istoriji srpske košarke…

Zato sa zadovoljstvom možemo da zaključimo da je upravo završena sezona bila uspešna, sa željom da u narednoj budemo još bolji i još jači! Jer nas 5 od 6 trofeja u poslednje dve sezone, i ukupno 22 u poslednjih 11 godina obavezuju da održimo visok nivo i opravdamo očekivanja.

Nova sezona zvanično počinje prvog jula, do prve utakmice u oktobru Crvena zvezda Meridinabet će biti spremna da odgovori na sve takmičarske izazove koja su kada je naš klub u pitanju uvek veliki, kao i očekivanja.