Luka Mitrović Zvezdin i naredne tri sezone!

Krilni centar Crvene zvezde Meridianbet Luka Mitrović ostaje u svom klubu i naredne tri sezone!

Luka je potpisao trogodišni ugovor (2+1) sa našim klubom, čime će se pridružiti maloj grupi igrača koji su u crveno-belom dresu proveli gotovo celu deceniju!

Luka Mitrović je visok 205 centimetara, rođen je 21.03.1993.godine u Novom Sadu. U Crvenu zvezdu je stigao još 2012.godine, u prvom mandatu je proveo punih pet sezona na Malom Kalemegdanu i postao i kapiten tima. Nakon epizoda u Bambergu, Mursiji, Manresi, Hapoelu i Budućnosti, vratio se u svoj klub 2021.godine… i nastavio da ispisuje istoriju.

Luka Mitrović je sa Crvenom zvezdom osvojio čak 14 trofeja (4 ABA lige i po 5 trofeja prvaka Srbije i KRK).

Luka Mitrović je do sada odigrao 398 utakmica u crveno-belom dresu i nalazi se na petom mestu večne liste igrača po broju odigranih utakmica;

Takođe, Luka se nalazi na četvrtom mestu po broju odigranih evropskih utakmica u crveno-belom dresu sa 131. utakmicom;

Sa 2893 ubačenih poena nalazi se na 16.mestu večne liste po broju datih poena;

Sa do sada osvojenih 14 trofeja nalazi se odmah iza Branka Lazića i Ognjena Dobrića na listi najtrofejnijih košarkaša Crvene zvezde. Drugi je strelac u istoriji kluba u Evroligi i treći u ABA ligi.

Ostankom Luke Mitrovića, igrača koji će svojim prisustvom u svlačionici i na terenu u svakom smislu doneti mnogo – klub je nastavio kontinuitet koji ima već godinama, a to je baza domaćih igrača koji znaju šta znači dres Crvene zvezde.

Klub se ovom prilikom zahvaljuje Luki Mitroviću koji je odbio ponude nekolicine evroligaških klubova da promeni sredinu tokom ovog leta, i za znatno manje novca odlučio da ostane jedan od temelja Crvene zvezde i u godinama koje dolaze.

KK Crvena zvezda Meridianbet