Tradicija se nastavlja – Marko Simonović je Zvezdin!

Crnogorski centar i bivši igrač Čikago Bulsa Marko Simonović, novo je pojačanje KK Crvena zvezda Meridianbet!

Simonović koji ima 23 godine potpisao je u subotu uveče dvogodišnji ugovor sa crveno-belima. Visok je 213 centimetara i težak 110 kilograma, a podjednako uspešno može da igra na pozicijama krilnog centra i centra.

Profesionalnu karijeru započeo je u italijanskom klubu Mens Sana, a kasnije je bio član Petrol Olimpije iz Ljubljane i ekipe Mege, da bi kao 44.pik na draftu 2021.godine potpisao ugovor sa Čikago Bulsima.

Nastupao je i za njih razvojni tim Windy City Bulls. Crnogorski reprezentativac biće veliko pojačanje ekipe na dve pozicije (krilnog centra i centra). U Crvenoj zvezdi Meridianbet nosiće dres sa brojem 11 koji je svojevremno nosila legenda našeg kluba Ljubodrag Duci Simonović.

Marko Simonović je drugo pojačanje ekipe za nov takmičarsku sezonu nakon povratka Dejana Davidovca (ugovor na tri sezone) , dok je Luka Mitrović produžio ugovor sa klubom na još tri sezone.

KK Crvena zvezda Meridianbet intenzivno radi na formiranju ekipe za takmičarsku sezonu 2023-2024, a o svim koracima u prelaznom roku i novim pojačanjima, blagovremeno će i isključivo na klupskim platformama obaveštavati javnost

KK Crvena zvezda meridianbet