Ognjen Kuzmić crveno-beli još dve sezone

Centar Crvene zvezde mts Ognjen Kuzmić produžio je ugovor sa crveno-belima na još dve sezone, čime se obavezao na vernost klubu do kraja takmičarske 20224-2025!

Ovim potpisom Ognjen ostaje u dresu Crvene zvezde Meridianbet, i postaje deo bogate istorije kluba u kome će provesti 7 punih sezona!

Po prvi put Ognjen Kuzmić je u Crvenu zvezdu stigao pred sezonu 2016- 2017. Odličnim igrama, poenima, skokovima , blokadama stekao je epitet jednog od najboljih centara Evrolige, i dobijao nagrade za najkorisnijeg igrača tog takmičenja.

Zbog svoje borbenosti, poštenog odnosa prema dresu Crvene zvezde odmah je “osvojio” i sve navijače crveno-belih. U toj sezoni bio je integralni deo tima koji je osvojio „triplu krunu”.

Osim Crvene zvezde, nastupao je i za ekipe Panatinaikosa, Golden Stejt Voriorsa, Unikahe i madridskog Reala.

Ognjen Kuzmić je rođen 16.maja 1990. godine u Doboju. Pre Crvene zvezde Kuzmić je karijeru počeo u banjalučkom Borcu, igrao je i za Čelik, Malagu, Huventud, Panatinaikos, a imao je i dvogodišnju NBA epizodu u Golden Stejt Voriorsima i bio je član šampionske ekipe 2015. Godine.

Sa reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2017.

Sa Crvenom zvezdom Meridianbet Ognjen Kuzmić je osvojio čak 11 trofeja: 4 ABA lige, 3 nacionalna šampionata i 4 Kupa Radiivoja Koraća. U crveno-belom dresu odigrao je čak 297 utakmica i postigao 1727 poena, a već na startu nove sezone ulazi u malobrojno društvo igrača koji su odigrali preko 300 utakmica za KK Crvena zvezda Meridianbet.

Ognjen Kuzmić se tako pridružio Luki Mitroviću i Stefanu Lazareviću koji su takođe tokom jula produžili ugovore sa Crvenom zvezdom i svojom ogromnim iskustvom biće od velike pomoći novom timu crveno-belih koje očekuju brojne utakmice i izazovi u narednoj sezoni!