Prvi poraz u regionalnoj ligi 98:87

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su u prvom ovogodišnjem gradskom derbiju i utakmici 5.kola ABA lige rezultatom 98:87.

U utakmici koja je imala drugačiji tok nego evroligaški duel, crveno-beli su bolje otvorili utakmicu i plus 8 u prvoj deonici, ali su u drugoj potpuno stali i dozvolili preokret.

I pored činjenice da je rival imao i velikih +19 tokom treće deonice, crveno-bele je pokrenuo Nejpir koji je ubacio osam vezanih poena, i vratio naš tim u utakmicu pre dposlednju deonicu u kojoj je ekipa Crvene zvezde stigla i do -6, ali nije mogla do preokreta u samom finišu.

Partizan – Crvena zvezda Meridianbet 98:87
/17:25, 30:11, 25:27, 26:24/
Beogradska arena, Novi Beograd;

Crvena zvezda Meridianbet: Lazarević -, Teodosić 10 (3as, 3sk, 4iz), Davidovac 7, Mitrović 12 (5sk, 3as), Simonović -, Nejpir 23 (8as, 3sk, 4iz), Tobi 5 (5sk), Bolomboj 10, Ilić -, Kuzmić -, Dos Santos 7 (3as).

Janis Sferopulos, trener KK Crvena zvezda Meridianbet: „Moj utisak o ovoj utakmici, to sam rekao i igračima, je kad u gostima date 87 poena, a ipak izubite utakmicu, problem je u odbrani. Moramo da poboljšamo igru u odbranu. Ovo je period tranzicije za moju ekipu i igrače, pravili smo neke greške zbog manjka komunikacije, nedostatka komunikacije, oklevanja, to nam je pravilo neke probleme. Naš problem je zasigurno u odbrani, a moraćemo da budemo i konstatniji. Imali smo neke periode kada smo kontrolisali utakmicu. Nismo zadovoljni rezultatom, već sam rekao da nismo igrali dobro u odbrani. Ja sam za to odgovoran, ja ću preuzeti odgovornost da napravim tim u skladu sa svojim košarkaškim gledištima i da tim bude uspešan. Ako vidite kako smo počeli prošli meč i kako smo počeli danas, bilo je bolje. Sredinom utakmice smo bili loši i to je najvažnije za mene”, rekao je prvi trener crveno-belih.

Ovo je ujedno bio prvi poraz Crvene zvezde Meridianbet u regionalnoj ligi u kojoj naredne nedelje crveno-beli dočekuju neporaženu ekipu Budućnosti koja je na vrhu tabele i jedina bez poraza.

Sledeću utakmicu ekipa Crvene zvezde Meridianbet igra u četvrtak od 18.30 časova protiv ekipe Bajerna u okviru 6.kola Evrolige.