Veliki preokret za veliku pobedu Crvene zvezde u punoj Areni!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bajern u Beogradu rezultatom 74:68 u okviru šestog kola Evrolige.

Evroliga, 6. kolo
Crvena zvezda – Bajern Minhen 74:68
(12:19, 21:16, 20:24, 21:9)

Hala: Štark Arena (Beograd) gledalaca 18.130
Sudije: Emilio Peres (Španija), Mikele Rosi (Italija), Serhio Silva (Portugalija)

Pred gotovo punom Arenom naš tim stigao je do druge pobede u EL.

Crveno-bele je do teškog ali potpuno zasluženog trijumfa vodio Miloš Teodosić sa 16 poena (3/5 za dva, 2/6 za tri) i 11 asistencija za 27 minuta na parketu,

Pratili su ga Luka Mitrović (šest skokova) i Šabaz Nejpir sa po 11 poena. Jago Dos Santos je imao osam poena, tri skoka i dve asistencije, ali je brazilski plejmejker okončao fantastičnu poslednju deonicu crveno-belih odlučujućom trojkom kojom je Crvena zvezda otišla na +4 u finišu i obezbedila pobedu.

Kod Bajerna Karsen Edvards je imao 16 poena i po tri skoka i asistencije. Leandro Bolmaro ga je pratio sa 12 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Očekivano tvrda utakmica koja je bila izuzetno važna za oba tima, crveno-beli su gubili i 14 poena razlike tokom treće deonice, ali su postepeno topili taj zaostatak a onda zaigrali u poslednjoj onako kako novi trener Sferopulos želi: pojačali su odbranu i ubrzali napad i došli do potpunpog preokreta i vođstva koje nisu ispuštali do samog kraja od 61:60…

Crvena zvezda Meridianbet: Lazarević, Teodosić 16p,11as, Hanga 3, Davidovac 5, Mitrović 11, Simonović, Nejpir 11, Tobi 7, Bolomboj 8, Gedraitis 5, Kuzmić, Dos Santos 8.

Bajern: Vajler-Beb 5, Fransisko 5, Edvards 16, Gifi, Bonga 12, Bolmaro 12, Obst 3, Ibaka 10, Heris, Branković, Buker 5, Gilespi.

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Janis Sferopulos: „Želim da čestitam igračima na pobedi. Ovo je njihova pobeda, jer su dali srce, dali sve od sebe i borili se do kraja kako bi dobili meč. Kao što znate, tim je pod velikim pritiskom i zbog toga smo bili nervozni na početku, mašili zicere, slobodna bacanja, otvorene šuteve… Svi su želeli pobedu, da sve prođe kako treba, da uđu u pobednički mod i zbog toga je bilo nervoze. Pričali smo na poluvremenu, rekli da moramo da budemo fokusiraniji na košarku i radimo proste stvari. Videli ste kako se utakmica okrenula i kasnili smo 14 poena. Nakon toga smo pokazali karakter i to mi se najviše sviđa. Nisu odustali, borili su se do kraja. Odbrana je u poslednjih 15-16 minuta bila odlična, postigli su 9 poena u poslednjoj četvrtini. Dobili smo meč uz odličnu odbranu. Nismo mnogo poena postigli, ali imali smo dosta opcija i moglo je to da bude bolje. Sada je najvažniji psihološki deo. Ova pobeda će pomoći i idemo dalje. Još smo na početku, srećni smo zbog pobede, ali moramo mnogo da napredujemo. Da igramo sa više samopouzdanja i energije. Kada je tako, sve je bolje. Želim da odam poštovanje navijačima i zahvalim im se. Podržali su tim u veoma teškoj utakmici. Bili su šesti igrač, terali igrače da dobiju jedan odličan tim kao što je Bajern“, rekao je Sferopulos.

Crveno-beli će već u nedelju u derbiju 6.kola ABA lige dočekati Budućnost u Beogradskoj Areni. Utakmica počinje u 19 časova.