Crveno belima sledi put i špansko “duplo kolo, prvi rival Valensija

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet trenirali su u utorak u dvorani „Aleksandar Nikolić“ a nakon zajedničkog ručka putuju u Valensiju na prvu utakmicu „duplog kola“ koja očekuje crveno bele u sredu u okviru 12.kola Evrolige.

Trener Janis Sferopulos nakon dve vezane pobede protiv Anadolu Efesa i Cibone imao je u utorak na treningu sve igrače osim Adama Hange, a bez obzira što naš tim očekuju dve utakmice u Valensiji i Vitoriji, fokusiran je samo na prvog narednog protivnika:

„Jeste da nam predstoji duplo kolo u Evroligi, ali mi se fokusiramo samo na prvu utakmicu protiv Valensije. Mislim da će se boriti veoma hrabro kako bi se vratili na pobednički kolosek, pošto su imali negativnu seriju, tako da očekujem veoma tešku utakmicu. Sa druge strane, mi moramo da budemo veoma koncentrisani, da igramo pametno u oba pravca, da koristimo prednosti koje čitamo na terenu“, konstatovao je Sferopulos.

Marko Simonović: „Očekuju nas dve teške utakmice, pogotovo što znamo kako sve španske ekipe igraju, da je to dosta brza igra. Moramo da se pripremimo na to, prvi meč je protiv Valensije i moramo da damo svoj maksimum i ostvarimo pobedu. Mislim da treba da zaustavimo tu njihovu tranziciju, dobro trče, a ključ svega je ta naša odbrana kao u drugom poluvremenu protiv Efesa. Generalno fokus je sada na Valensiji. Da taj duel spremimo što bolje…“ rekao je Simonović.

Crveno beli nakon Valensije i utakmice koja se igra u La Fonteti u sredu od 20.30 časova, putuju za Vitoriju gde ih u petak očekuje meč protiv Baskonije.