Crveno beli doputovali u Vitoriju (petak 20.30 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet doputovali su u Vitoriju u ranim popodnevnim časovima gde ih u petak očekuje utakmica 13.kola Evrolige protiv domaće Baskonije.

Meč se igra od 20.30 časova u dvorani „Fernando Buesa“ u Vitoriji kapaciteta 15 hiljada mesta. Domaći tim je u poslednjoj rundi u dramatičnoj završnici savladao Fenerbahče, dok su crveno beli po gotovo identičnom scenariju u tesnoj završnici poraženi od Valensije.

Ekipa će u četvrtak uveče trenirati u dvorani u kojoj se igra utakmica, a obe ekipe pripremaju se za ovaj meč u istim okolnostima uz razmak od samo 48 sati:

Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je u seriji pobeda i koja ima dobar niz rezultata. Mi za početak moramo da se borimo za narednu utakmicu. Nemamo puno vremena zapravo tek „nekoliko sati zbog duplog kola kako bi se i fizički i psihički pripremili za naredni meč“ rekao je pred put u Vitoriju trener crveno belih Janis Sferopulos.

Dejan Davidovac: „Očekuje nas teška utakmica, malo vremena za pripremu meča protiv Baskonije koja je u seriji odličnih rezultata. Igraju sa puno samopouzdanja, dobro, čvrsto, i moramo fizički da odgovorimo na njihovu igru, kao i da bolje otvorimo meč nego onaj prethodni“ rekao je Davidovac.

Ekipa se nakon duplog kola vraća za Beograd u subotu.