Nikola Topić se vratio svojoj kući u Crvenu zvezdu!

Dete Crvene zvezde, jedan od najtalentovanijih igrača Evrope, reprezentativac Srbije Nikola Topić, i zvanično se u utorak vratio svojoj kući, u Crvenu zvezdu Meridianbet sa kojom je još tokom leta  potpisao prvi profesionalni (četvorogodišnji) ugovor.

Nikola, sin nekadašnjeg proslavljenog igrača i trenera Crvene zvezde Milenka Topića, vratio se među crveno bele nakon pozajmice u ekipi Mege u kojoj je odlično odigrao prvi deo ABA liga sezone.

Nikola Topić je u utorak odradio prvi trening sa ekipom Crvene zvezde, a u sredu putuje sa timom u Atinu. Pravo nastupa u ABA ligi imaće već u subotu protiv Igokee, dok u Evroligi može da nastupa već od 18.kola i utakmice sa Fenerbahčeom.

Nikola je rođen u Novom Sadu 10.08.2005.godine,a prve košarkaške korake napravio je u novosadskom klubu „Defense“ pre nego što se kao 14-godišnjak preselio u mlađe selekcije Crvene zvezde gde je nastavio da se igrački razvija.

„Mali Top“ je svoj talent pokazao i briljantnim partijama na kvalifikacionom turniru u Beogradu Adidas Next Generation gde je ubacivao i po 49 poena uz rekordan indeks 65, a sa sjajnim igrama u juniorskom timu nastavio je i na završnom turniru u Kaunasu.

Bio je član selekcije Srbije do 16 godina, i aktuelni je član mlade reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio titulu prvaka Evrope u Nišu tokom leta.

Za prvi tim Crvene zvezde debitovao je sa 16 godina protiv ekipe Krke, dok je debi u Evroligi imao u Minhenu protiv Bajerna takođe sa 16 godina.

KK Crvena zvezda Meridinabet želi puno sreće, zdravlja i sportskih uspeha Nikoli Topiću u predstojećem periodu u kome će nositi dres svog kluba.

Tope, dobro došao svojoj kući!

KK Crvena zvezda Meridianbet