NOVA 2024. NIJE MOGLA DA POČNE BOLJE – VELIKA POBEDA U ISTANBULU!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet u prvoj utakmici u novoj 20024.godini stigli su možda i do najveće pobede u dosadašnjem delu Evroligaške sezone!

Crveno beli su odigrali fantastičnu utakmicu i pobedili Fenerbahče kao gost 85:76!!!

Bez Luke Mitrovića, sa Topićem i Gilespijem u sastavu, utakmicu karijere je odigrao Džoel Bolomboj.

Centar crveno belih je blistao u Ulker Sports Areni pogadjao, skako ginuo za svaku loptu i na kraju krunisao meč sa 24 poena, 7 skokova i indeks 31 (što mu je najbolji učinak u evroligaškoj karijeri).

Ispratio ga je Rokas Giedraitis sa 19 poena i sedam skokova, pa je sa indeksom 22 odigrao jedan od najboljih mečeva od dolaska na Mali Kalemegdan. Sigurnost je doneo i Adam Hanga meč je završio sa 12 poena, Miloš Teodosić je ubacio 6 ali imao čak 8 asistencija i ubačenu možda i ključnu trojku u finišu meča! Nikola Topić je odigrao 20 minuta i pokazao da će bez obzira na mladost njegov ogroman talenat doneti važan doprinos za ekipu Zvezde u nastavku sezone!

U ekipi Fenerbahčea najefikasniji je bio Najdžel Hejs Dejvis sa 21 poenom, a samo skok mu je nedostajao za dabl-dabl. Ispratili su ga Skoti Vilbekin sa 14 i Džonatan Motli sa 11 poena.

Izjednačena utakmica od samog početka, na poluvremenu je bilo 35:34, u drugom Fenerbahče je uspeo da se rezultatski odlepi u jedno trenutku, ali naši momci su nastavili da se bore da „grizu“ za svaku loptu.

Kada je kapiten Lazić ubacio važne poene i doneo prednost Crvenoj Zvezdi od +4, videlo se da crveno beli veruju, i mogu do pobede. I došli su na terenu na kome niko ove sezone nije slavio nakon trojki Nedovića i Teodosića, pre toga zakucavanja Tobija i na kraju, mirne penal završnice.

Trener Janis Sferopulos: “Želim da čestitam svim igračima, ne samo Bolomboju iako je Džoel odradio sjajan posao, imao je jednu od najboljih partjja karijere. Ali mislim da je čitava ekipa odradila sjajan posao, svaki igrač koji je dobio minute bio je vrlo koncentrisan, svaki je radio prave stvari. Davali smo pametne faulove, igrali smo sa mnogo strpljenja. Kada je Fener dva puta, u prvoj i trećoj deonici dizao vođstvo nismo paničili, a posle smo pronašli pravi način da ih napadnemo i mislim da smo u poslednjoj četvrtini, kada smo uspeli da izjednačimo, pokazali karakter, odigrali sjajno napadački, u odbrani igrali sa mnogo požrtvovanja, čvrsto, nismo im dozvolili lake poene. Mislim da je to odlučilo utakmicu koju smo, kada se sve sagleda, zasluženo pobedili”

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet u sredu stiže u Beograd, i pravo sa aerodroma uputiće se na trening u Beogradsku Arenu, gde naš tim već u četvrtak očekuje utakmica 19.kola Evrolige sa Partizanom.