Sferopulos: “Očekuje nas u svakom smislu teška i zahtevna utakmica u Ljubljani”

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nakon velike pobede nad gradskim rivalom u krcatoj Areni, okreću se novim obavezama i utakmici 15.kola ABA lige sa Cedevita Olimpijom.

Meč se igra u subotu od 17 časova u hali Tivoli u Ljubljani, a crveno beli nakon planiranog treninga u hali Aleksandar Nikolić putuju za Sloveniju u petak u popodnevnim časovima.

Vremena za zasluženo slavlje nema, jer tim želi da nastavi pobednički niz i pored činjenice da je trenutno u seriji igranja gostujućih utakmica.

Trener Janis Sferopulos: „Cedevita Olimpija je ekipa koja je trenutno druga na tabeli ABA lige, doživeli su samo jedan poraz na svom parketu, i sa naše strane moramo biti spremni za vrlo tešku utakmicu. To znači da moramo biti spremni da i psihički ali i fizički igramo dobru košarku na obe strane terena“.

Dejan Davidovac: „ Bez obzira što je jučerašnja utakmica donela pražnjenje u svakom smislu i fizički i psihički, sve je lakše kada se pobedjuje. Očekuje nas vrlo zahtevna i teška utakmica u Ljubljani protiv ekipe koja u ABA ligi pokazuje svoj kvalitet. Nemamo mnogo vremena da se spremimo za ovaj meč, ali dovoljno da se osvežimo i spremni dočekamo derbi kola u ABA ligi“.

Ekipa se odmah nakon utakmice u Ljubljani vraća za Beograd, jer već u ponedeljak sledi novi put, na novo duplo kolo, ponovo dva gostovanja ovoga puta u Lionu i Milanu.