Crveno beli kompletni putuju u Lion (utorak 20.30 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nakon Božićnih praznika, vratili su se obavezama i treninzima pred duplo kolo koje ih očekuje u Evroligi.

Gostovanja u Lionu i Milanu predstavljaju kraj izuzetno napornog perioda koji su crveno-beli prošli a u tokom koga su odigrali veliki broj gostujućih utakmica uz brojna putovanja.

Tim je tokom ranih popodnevnih časova trenirao u Beogradskoj Areni, a nakon zajedničkog ručka krenuo u Francusku na meč 20. kola sa Asvelom.

Veliko ohrabrenje predstavlja slika iz Arene gde je trener Janis Sferopulos imao na raspolaganju sve igrače osim Nikole Topića. Trening su odradili I Miloš Teodosić, Branko Lazić, Jago Dos Santos i Luka Mitrović, pa će naš tim u Lionu biti gotovo kompletan!

Utakmica Asvel – Crvena Zvezda Meriidanbet igra se u utorak od 20.30 časova

Trener Janis Sferopulos: “Igramo protiv ekipe koja je promenila trenera, nisu imali obaveze u domaćem prvenstvu pa su imali više vremena da pripreme utakmicu. Očekujem da vidimo neke nove stvari od njih na terenu i u napadu i odbrani. Moramo da “pročitamo” i reagujemo na novitete u njihovoj igri tokom meča. Istovremeno znamo da nisu imali previše vremena za promene, znamo kako igraju, od koga preti opasnost i biće važno ispravno reagovati u odbrani. S druge strane što se tiče našeg napada moramo da reagujemo i pronađemo rešenje za sve “probleme” koje će pokušati da stave pred nas” rekao je trener crveno belih.

Adam Hanga: “Očekuje nas duplo kolo, raspored je veoma zahtevan, biće teška utakmica, svi očekuju da pobedimo na ovom meču ali rekao bih da je pred nama jedna od najtežih utakmica od početka sezone jer moramo da pobedimo da bismo zadržali momentum posle dve pobede nad Fenerbahčeom i Partizanom”.

Odmah nakon utakmice u Lionu, crveno beli putuju za Milano gde ih već u četvrtak očekuje utakmica 21. kola protiv Armanija.

Prvi duel na otvaranju nove sezone crveno-beli su dobili u Beogradskoj Areni.