Crveno-bele veče u Areni i još jedan svetski spektakl

Beograd je u četvrtak uveče video spektakl koji samo Crvena zvezda i njeni navijači mogu da naprave i ponude košarkaškoj Evropi.

Utakmica sa Baskonijom ugostila je mnoge kojima je crveno-bela boja u srcu, koji su želeli da budu u Areni i pruže podršku našem desetkovanom timu, ali i one koji su svojim radom delovanjem i angažmanom zaslužili da budu pozdravljeni velikim aplauzom auditorijuma od armije veće od 20 hiljada ljudi.

Uz naše crveno-bele bili su veliki šampioni, učenici Matematičke gimnazije, koji su na takmičenju Žautikovska olimpijada iz matematike, fizike i informatike održanoj je u periodu od 8.1. do 13.1. u Almatiju u Kazahstanu, osvojili sedam medalja! Učestvovalo je preko 700 takmičara iz 17 zemalja uključujući i ekipu Matematičke gimnazije koju su činila sedmorica učenika.

Našu matematičku reprezentaciju u sastavu:

Novak Despotović ZLATNA MEDALJA, Stevan Radivojević BRONZANA MEDALJA, Stefan Šebez BRONZANA MEDALJA;

Fizika: Vukašin Babić BRONZANA MEDALJA, Jovan Milićev BRONZANA MEDALJA;

Informatika: Filip Bojković ZLATNA MEDALJA i Mihailo Jančević BRONZANA MEDALJA;

Šampionsku ekipu Matematičke gimnazije pozdravilo je ovacijama preko 20 hiljada ljudi na poluvremenu utakmice, kada im je ispred Kluba poklone uručio sportski direktor Milan Dozet.

Uz naše matematičare, spektakularnu koreografiju, ovu utakmicu ulepšali su naša Pavlina Radovanović iz Orahovca, brojni glumci Aleksandar Radoičić, Gordan Kičić, Stevan Piale…brojni sportisti SD Crvena zvezda… bivši trener crveno belih Duško Ivanović dočekan je kao i svaki član crveno bele porodice, pred početak utakmice na poklon od Kluba dobio je specijalno pakovanje vina iz manastira Manastira Bukovo…

Crvena zvezda je još jednom, bez obzira na rezultat utakmice, pokazala zašto je velika i zašto takve spektakle malo ko može da priušti Beogradu, Srbiji, košarkaškoj Evropi i svetu…