Bolomboj Zvezdin do 2026!!!

Američki centar Džoel Bolomboj produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom i ostaje u Beogradu i crveno-belom dresu još dve sezone!

Ostanak Bolomboja, predstavlja ogromno pojačanje za tim, i pokazuje namere i ambicije kluba u narednim sezonama!

Džoel Bolomboj je rođen 28.j anuara 1994. godine. Nekadašnji prvotimac CSKA iz Moskve i Olimpijakosa svojim ponašanjem na terenu i van njega, radnom etikom i učinkom na parketu, baš kao što kaže deo naše naše himne “bore se pošteno za crveno-bele”, pokazao se kao jedno od najvećih pojačanja Crvene zvezde u prethodnih nekoliko sezona.

Podsetimo, Amerikanac sa ruskim pasošem je potpisao jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom Meridianbet tokom jula 2023. godine, koji je sada produžen do kraja takmičarske 2025-2026!

Džoel Bolomboj je visok 203 centimetra i pokriva pozicije centra i krilnog centra.

Posle završenog koledža (Weber State) draftovan je od strane Jute Džez kao 52. pik na draftu. U Solt Lejk Sitiju je proveo jednu sezonu, zatim se preselio u Milvoki, gde nastupa i za tim u razvojnoj ligi, da bi od 2018. godine počeo svoju evropsku karijeru u ekipi CSKA iz Moskve. Sa ruskom ekipom je postao prvak Evrope 2019. godine i dve titule šampiona VTB lige. U Moskvi je proveo 4 godine, a sezonu pre dolaska u Beograd je igrao u dresu Olimpijakosa, sa kojim je osvojio sva tri trofeja i nastupao u finalu Evrolige.

KK Crvena zvezda Meridianbet ostankom Džoela Bolomboja ima pod ugovorom za narednu sezonu već devetoricu igrača: Jaga Dos Santosa, Nikolu Topića, Luku Mitrovića, Džoela Bolomboja, Nemanju Nedovića, Adama Hangu, Stefana Lazarevića, Dalibora Ilića i Dejana Davidovca…

KK Crvena zvezda Meridianbet