Nova pobeda uz bogat OneTeam i zvezdaški program na utakmici

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet priredili su u utorak uveče još jedno lepo veče i spektakl svojim navijačima i ljubiteljima košarke, ubedljivom pobedom nad ekipom Valensije.

Osim pobede na parketu, lepih poteza, punih tribina, dobre atmosfere, događaj je upotpunjen događajima koji su za nas sada sastavni deo jedne evroligaške košarkaške predstave: a to su društveno-odgovorne akcije, ali i zahvalnost Zvezdašima koji neskriveno pokazuju svoju ljubav prema crveno beloj boji.

Utakmica 24. kola Crvena zvezda Meridianbet – Valensija odigrana je u sklopu „One Team“ nedelje i naš klub je kao i svake sezone ponovo skrenuo pažnju na inkluziju i uključenje dece u sportske aktivnosti. Ovoga puta nakon treninga, ovi borci i polaznici Specijalne Olimpijade na poluvremenu su odradili kraći trening na najvećoj sceni i pred širokim Zvezdaškim auditorijumom i hiljadama gledalaca pokazali ono na čemu rade kroz ovogodišnji program “Together We Grow”.

Kao i uvek nagradjeni su velikim aplauzom i odobravanjem za svaki potez i veliku želju koju su pokazali na terenu.

Sportsko društvo Crvena zvezda je nastavilo sa projektom „Ja sam zvezdaš ćirilicom pišem, za Zvezdu navijam, za Zvezdu dišem“ u okviru kojeg je posetilo Osnovnu školu „Sveti Sava“. Učenici ove beogradske škole su tom prilikom posvetili pesme i sastave svojoj Crvenoj zevzdi, a najbolji radovi su nagrađeni. Jedan od nagrađenih đaka je i Filip Zelčev, učenik IV/1, koji je pred gotovo punom Arenom imao priliku da pročita pesmu „Ja sam zvezdaš, ćirilicom pišem“ koju je napisao.

 

Pored zabavnog i društveno-odgovornog programa, na utakmici sa Valensijom je u saradnji sa Fondacijom Delije organizovana akcija prikupljanja sredstava za Manastir Devič na Kosovu i Metohiji, koja će biti nastavljena i u petak na utakmici sa Barselonom.

Kao uvod u utakmicu, organizovana je akcija UG Delije sever je u saradnji sa Crvenim krstom po 29. put pod nazivom “Crveno-Bela krv”. U medija centru stadiona Rajko Mitić, kao i u još sedam gradova, za dva dana prikupljeno je 553 jedinica krvi! Akciju je prvog dana posetio Branko Lazić, a tom prilikom je podelio i karte za utakmicu sa Valensijom, kao jedan znak pažnje svima koji su se odlučili da se odazovu pozivu i daju krv!

Jedan spektakl je prošao, upotpunjen je pobedom nad Valensijom, ali odmora nema, već u petak sledi još jedan – stiže Barselona!

Vidimo se u Areni! Petak 20 časova…