Crvena zvezda Meridianbet u finalu Kupa Radivoj Korać!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet obezbedili su finale Kupa Radivoj Korać! Izabranici Janisa Sferopulosa su u petak uspeli da savladaju Čačak 94 rezultatom 87:52 i tako osiguraju mesto u utakmici za “Žućkovu levicu”.

Crveno-beli su i u polufinalnom meču imali ogromnu podršku sa tribina. Veliki broj navijača okupio se u hali “Čair” kako bi svom voljenom klubu pružio podršku u borbi za finale, a košarkaši Zvezde su njihovo poverenje i opravdali.

U ovom meču trener našeg tima mogao je da računa na Miloša Teodosića, koji nije igrao protiv FMP-a, dok u petak uveče u sastavu Crvene zvezde Meridianbet nije bilo mlađanog Andreja Lučića.

Protiv Čačka 94 prve minute u seniorskom timu Zvezdu upisao je mladi Andrej Kostić, koji je za nešto manje od sedam minuta na terenu uspeo da upiše sedam poena i dve ukradene lopte, te sa nekoliko sjajnih poteza pokazao raskošan talenat zbog kog se i našao na spisku putnika za Niš.

Najkorisniji u redovima Zvezde bio je Luka Mitrović sa 15 poena, dok je Dalibor Ilić dodao 13, Nemanja Nedović je ubacio 11, dok je dvocifren još bio i Dejan Davidovac.

U poraženom timu najbolju partiju pružio je Stefan Lakić, koji je upisao 11 poena.

Dobro je ekipa iz Čačka ušla u meč, te ozbiljno zapretila našem timu tokom prve četvrtine. Meč je trojkom otvorio Nemanja Nedović, a onda je usledila serija od 7-0 Čačka 94, koji je sredinom prvog kvartala imao četiri poena prednosti (3:7). Ipak, brzo su se sabrali igrači Crvene zvezde Meridianbet, pa je rezultat posle 10 minuta igre u Nišu bio 15:15.

Druga četvrtina otvorena je u istom maniru, ali nije egal igra trajala dugo. Vrlo brzo su košarkaši Zvezde uspeli da “ubace u petu brzinu”, te dođu do prepoznatljive igre i steknu osetnu prednost. Crveno-beli su u ovom delu igre protivniku dozvolili svega osam poena, pa je tako na semaforu posle prvog poluvremenu pisalo 35:23 u korist našeg tima.

Gde su crveno-beli stali u drugoj, tu su nastavili u trećoj deonici. Izabranici Janisa Sferopulosa igrali su sjajno u oba pravca, ne dozvoljavajući protivničkom timu da im se približi ili pripreti u bilo kom trenutku.

U poslednji kvartal naš tim je ušao sa velikih +27. Odigrali su crveno-beli mirno, sigurno i dominantno do kraja meča, te na kraju potpuno zasluženo slavili rezultatom 87:52.

Čačak 94 – Crvena zvezda Meridianbet 52:87 (15;15, 8:20, 14:29, 15:23)

Dvorana: Čair (Niš); SudijePrpa, Vesković, Hadžić; Gledalaca: 3600

Crvena zvezda Meridianbet: Lazarević 5, Teodosić 3, Hanga 9, Davidovac 10, Mitrović 15, Lazić, Bolomboj 2, Ilić 13, Nedović 11, Gedraitis 5, Kostić 7, Jago 7.

Čačak 94: Dodić 8, Stajčić 6, Pulijam 7, Grojić, Pešaković 8, Lakić 11, Gašić 4, Pantić 4, Danilović, Dumić 2, Tatić 2.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet će titulu nacionalnog Kupa braniti protiv boljeg iz meča Partizan-Vojvodina. Finale je na programu u subotu od 21 čas.

Izjava Janisa Sferopulosa: “Želim da čestitam igračima na utakmici. Igrali smo protiv tima koji igra specifičnu odbranu. Imali smo mnogo promašenih šuteva na startu. Igrali smo bolju odbranu u drugom poluvremenu, a proradio je i napad. Imamo još jednu utakmicu sutra u finalu, želimo da se borimo za prvi trofej u sezoni”.