Ostvarenje dečačkog sna, dominacija kapitena i ispisivanje istorije kluba! /FOTO, VIDEO/

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet uspeli su da odbrane “Žućkovu levicu” osvojenu u finalu nacionalnog Kupa prošle godine i tako ispišu istoriju kluba! Crveno-beli su u meču za titulu srušili ekipu Partizana rezultatom 85:79 i tako došli do četvrte pobede u nizu u finalnim utakmicama.

U subotu uveče, niški “Čair” je svedočio neverovatnom trijumfu Zvezde, a srce te pobede kucalo je u ritmu Miloša Teodosića. Za njega, to nije bio samo još jedan trofej, već ostvarenje dečačkog sna!

Njegova posvećenost i doprinos klubu se ne mogu meriti samo brojkama i pogledom na statistiku. Teo nije bio samo igrač koji je ubacio 16 poena, uz pet asistencija i pet skokova, već je bio izvor energije svog tima. Prekaljeni organizator igre je znao kako i kada šta treba da uradi, te je samo još jednom potvrdio zašto nosi epitet jednog od lidera naše ekipe.

Miloš Teodosić posle pobede u finalu Kupa Radivoj Korać nije krio sreću i uzbuđenje, a to je potvrdio i izjavom da mu je ovo najdraži trofej do sada u karijeri.

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su titulu proslavili sa navijačima, a navijanje su u jednom momentu vodili pomenuti Teodosić, kao i Branko Lazić, Luka Mitrović, Jago, te Nikola Topić.

Kada govorio o suvim brojkama, neizbežno je pomenuti da je Zvezdi ovo 13. trofej nacionalnog Kupa. Prvi su uspeli da osvoje još davne 1971. godine, da bi potom osvajali i: 1973, 1975, 2004, 2006, 2013, 2014, 2015, 2017, 2021, 2022, 2023, kao i 2024. godine.

Dakle, naš tim je pobedom u subotu uveče ispisao istoriju kluba, pošto je ovo najduži niz trijumfa u finalu kada govorimo o nacionalnom Kupu.

Na vrhu liste igrača sa najviše osvojenih “Žućkovih levica” sa ekipom Zvezde se osamio Branko Lazić, kom je ovo ukupno osmi trofej. U stopu ga prati Luka Mitrović sa titulom manje, dok Stefan Lazarević i Dejan Davidovac imaju po tri, a Nemanja Nedović i Dalibor Ilić po dve.

Kada govorimo o ostalim igračima, kao i treneru Janisu Sferopulosu, njima je “Žućkova levica” osvojena u subotu uveče prvi trofej u Crvenoj zvezdi Meridianbet.

U Nišu je za seniorski tim prvi put nastupio supertalentovani Andrej Kostić. Ovaj 17-godišnjak je odigrao sasvim solidno protiv ekipe Čačak 94 u polufinalu Kupa Radivoj Korać, upisavši čak sedam poena i pokazujući tako raskošan talenat i činjenicu da Zvezda ne treba da brine za budućnost. Kostić je posle pobede u finalu istakao da će ovaj uspeh pamtiti do kraja života:

Osim pomenutog Andreja Kostića, trener Janis Sferopulos je odlučio da u Niš povede još jednog mladog i perspektivnog igrača juniorskog tima Zvezde, a u pitanju je Andrej Lučić, koji za razliku od svog imenjaka nije dobio priliku da se upiše u listu strelaca tokom nacionalnog Kupa, ali koji će sigurno pamtiti Kup Radivoj Korać 2024. godine do kraja života.

Osim činjenica da je Crvene zvezda Meridianbet ispisala istoriju kluba, kao i da je Branko Lazić postao igrač sa najviše osvojenih nacionalnih Kupova sa Zvezdom, postoji još jedna stvar u kojoj se kapiten crveno–belih nalazi na samom vrhu liste.

Naime, popularni Laza je drugi na večnoj listi po broju odigranih utakmica u pomenutom takmičenju. Najviše utakmica u Kupu Radivoj Korać odigrao je Predrag Bogosavljev (38), a sada je kapiten Zvezde upisao nova dva nastupa u nacionalnom Kupu, te se izjednačio sa Slobodanom Nikolićem sa po 36 odigranih mečeva.

Još jednom su košarkaši Zvezde pokazali koliko vole crveno-bele boje, kako se bore za klub i koliko im znači svaki uspeh!

Crvena zvezda Meridianbet ovim putem želi da se zahvali svim navijačima, koji su punili halu na svim utakmicama i bili vetar u leđa našem timu!

Zvezda je porodica!

Podsetimo, majice “Kup je naš” se nalaze u prodaji. Možete ih naći u našim prodavnicama ili poručiti preko zvaničnog sajta.

MAJICA KUP JE NAŠ 2024

Sve poene sa finalnog meča nacionalnog Kupa pogledajte u videu koji sledi.