Poraz za kraj ANGT turnira, juniori Crvene zvezde šesti /FOTO/

Juniori Crvene zvezde porazom su završili ovogodišnje izdanje ANGT Marko Ivković turnira, pošto je u nedelju od njih bila bolja ekipa Mege MIS rezultatom 78:88 (16:25, 18:18, 25:27, 19:18).

Crveno–beli su ovim neuspehom zauzeli šesto mesto na ovom takmičenju.

Početkom meča vodila se velika borba, uspeli su košarkaši Crvene zvezde da dođu i do prednosti posle poena Andreja Kostića (5:3), ali je onda usledio pad u igri naših juniora. Mega je potom došla do osetne prednosti, koja je u jednom momentu bila i dvocifrena (7:20). Mučili su se crveno-beli do isteka 10. minuta, a rezultat posle prve četvrtine bio je 16:25.

Trener Branko Jorović je ubrzo ušao u veliki problem – Andrej Kostić je zaradio treću ličnu grešku početkom drugog kvartala, te je trener našeg tima mora da ga vrati na klupu. Vodila se velika borba i tokom ovog dela igre. Prednost koju su košarkaši Mege stekli tokom prvih deset minuta bila je nedostižna, a iako su crveno-beli konstantno pretili, protivnički tim je svakom naletu uspešno odoleo.

Uspeli su naši momci da priđu na svega pet poena zaostatka i delovalo je da će možda do kraja prvog poluvremena uspeti prednost da vrate na svoju stranu. Međutim, do toga nije došlo, pa je rezultat posle druge četvrtine bio 34:43 u korist Mege MIS.

Nije nam treći kvartal doneo ništa novo – crveno-beli su konstantno jurili rezultat, a košarkaši Mege su uspešno čuvali vođstvo. Videlo se kod naših momaka da silno žele da pobede i dođu do velikog preokreta, ali…

Imala je Mega MIS dvocifrenu prednost i posle treće četvrtine (59:70), a u istom ritmu je nastavljeno i u poslednjoj deonici. Trudili su se naši momci maksimalno, pretili s vremena na vreme, u jednom momentu se vratili na jednocifren zaostatak, ali na kraju ništa nije bilo dovoljno, te su doživeli poraz rezultatom 78:88 i ovogodišnje izdanje ANGT Marko Ivković turnira završili na šestom mestu.

Najraspoloženiji u crveno-belom taboru bio je Andrej Kostić sa 22 poena, a pratio ga je Dimitrije Kovačević sa 14. Na drugoj strani se najviše istakao Abdrfmane Sibi sa 26 poena.

Crvena zvezda: Kostić 22, Ćopić, Bjelica 11, Erić, Lučić 12, Radović, Vitorović 2, Cvijetić, Mihajlović 2, Marjanović 10, Spasojević 5, Kovačević 14.

Sve fotografije su dostupne za korišćenje uz potpis: KK Crvena zvezda Meridianbet (Đorđe Kostić).