Obraćanje predsednika KK Crvena zvezda Meridianbet na Biznis Forumu 2024

Predsednik KK Crvena zvezda Meridianbet Nebojša Čović bio je u utorak 05.03.2024.godine jedan od učesnika na Kopaonik biznis forumu 2024.

Izuzetno posećen Panel čiji je naslov bio „Uloga sporta u privredi i društvu“
 ticao se svih najvažnijih pitanja vezanih za funkcionisanje sportskih klubova u našem društvu, a prvi čovek KK Crvena zvezda u svom obraćaju objasnio je i u kakvoj je situaciji naš klub kada su u pitanju finansiranje, eventualna privatizacija i status u Evroligi:

Za dvanaest i po godina potrošili smo ukupno 95,4 miliona evra, od toga smo od države dobili 39,2 milion evra. Država u našem funkcionisanju nije prelazila 30 odsto do korone. Uspeh kluba zavisi od budžeta kluba, nijednu sezonu nismo počeli, a da smo imali zatvoren budžet. Da vas podsetim, Zvezda i dalje ima rekord posete u „Areni“, vodeći računa da našim navijačima ne možete da naplatite kartu kao na zapadu, u Nemačkoj, Americi… Ove sezone se nadamo namirenju od šest miliona evra za karte i analiziramo dalje situaciju…”, rekao je između istalog Nebojša Čović predsednik kluba čije obraćanje na panelu možete u nastavku da pogledate i u video formatu: