Crvena zvezda Meridianbet – Krka (nedelja 19 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet igraju u nedelju meč 22.kola ABA lige. Protivnik je ekipa Krke iz Novog Mesta.

Utakmica se zbog zauzetosti Beogradske Arene (u koju se crveno beli vraćaju već u četvrtak a utakmici EL sa Makabijem) igra u hali „Aleksandar Nikolić“ sa početkom u 19 časova.

Crveno beli su u prvoj utakmici sa ovim rivalom ubedljivo slavili u Novom Mestu, a u novom duelu žele novom pobedom da sačuvaju prvo mesto koje donosi prednost domaćeg terena u doigravanju.

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Janis Sferopulos: „Očekuje nas utakmica protiv tima koji se bori da ostane u ligi, i sama ta činjenica ih čini veoma opasnim. Moramo da izadjemo na teren motivisani, spremni da odigramo dobar meč i da se držimo našeg plana“.

Branko Lazić: „ Nova utakmica sa Krkom, ekipom koja je u donjem delu tabele, ali koja ima nekoliko vrlo iskusnih igrača u svojim redovima. Jesmo favoriti na papiru, ali to moramo da povrdimo na terenu. Utakmice protiv timova koji se bore za opstanak su uvek vrlo neugodne, i moramo da budemo energetski na dobrom nivou i sa punim respektom odigramo ovu utakmicu. Naš cilj se zna, prvo mesto pred plej of i pobedom u nedelju bi došli na korak od tog cilja“ rekao je Lazić.

Crvena zvezda Meridianbet trenutno čvrsto drži prvo mesto na tabeli sa skorom 18-3, Krka je pretposlednja sa učinkom 4-17.