Još jedan tesan poraz desetkovane Crvene zvezde, povreda Jaga za brigu

Crvena zvezda Meridianbet poražena je posle velike borbe u 29. kolu Evrolige od ekipe Makabija rezultatom 80:84 (21:17, 26:14, 14:22, 19:31).

Jasno je bilo da je pred crveno–belima težak zadatak, posebno ako se uzme u obzir broj igrača na koji trener Janis Sferopulos nije mogao da računa iz zdravstvenih razloga – Topić, Tompkins, Teodosić, Lazić, Nedović. Da hendikep za naš tim bude veći, u trenucima kada se “lomila” utakmica izuzetno težak udarac u glavu dobio je Jago Dos Santos, koji je odmah prebačen u bolnicu na preglede.

Odlični su bili crveno–beli posebno u prvom poluvremenu, imali su i dvocifrenu prednost, ali je u drugom delu igre opao intenzitet igre našeg tima, na sve to je i Jago dobio veoma nezgodan udarac u predelu glave, pa je morao da napusti teren. I upravo je u tim momentima dolazila skraćena klupa do izražaja. Na kraju su gosti uspeli da slave i nanesu 19. poraz crveno–belima.

Najkorisniji kod KK Crvena zvezda bio je Jago sa 20 poena, a pratio ga je Adam Hanga sa 13.

Košarkaši Crvene zvezde meč su otvorili poenima Džavontea Smarta, ali je odgovor na drugoj strani odmah usledio, a onda je usledila serija crveno–belih od 7-0 i prvo osetno vođstvo posle poena Džoela Bolomboja (9:3). Nisu se košarkaši Makabija predavali, već su usepeli da brzo stignu do izjednačenja, ali su izabranici Janisa Sferopulosa kontrolisali igru, te je rezultat posle prvih deset minuta bio 21:17 u korist domaćeg tima.

Sjajna igra našeg tima početkom druge četvrtine brzo se isplatila, pa su momci u crveno–belom dresu uspeli da dođu do dvocifrene prednosti. Veoma razigran Smart doneo je Crvenoj zvezdi +11 (33:22), a onda su naši košarkaši nastavili u istom ritmu i do kraja prvog poluvremena uspeli da dođu do velikih +16 (47:31).

Drugo poluvreme, neka potpuno drugačija igra crveno–belih. Makabi je uspeo da smanji zaostatak, a potom i tokom poslednje četvrtine izjednači, a i povede. Na kraju su gosti uspeli da iskoriste priliku koja im se ukazala, pa su slavili sa 80:84.

Crvena zvezda Meridianbet: Smart 12 (6sk, 2as), Lazarević, Hanga 13 (4sk, 7as), Davidovac 7, Mitrović 8 (3as, 3sk), Tobi, Bolomboj 11 (8sk), Ilić, Gedraitis 8, Gilespi 1, Jago 20 (7as)

MAKABI: Klivlend 6, Veb 2, Braun 10 (5as), Boldvin 14 (7sk, 5as), Menko, Dibartolomeo 3, Rivero 2, Koen 3, Tomason, Nibo 18 (13sk), Blat 3, Kolson 23 (5sk);

Ekipa Crvene zvezde u nedelju igra važan meč 23.kola ABA lige protiv Cibone u Zagrebu, a onda sledi duplo kolo i dve utakmice u Beogradu protiv Panatinaikosa i Virtusa.