Desetkovana Crvena zvezda poražena od Panatinaikosa

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su u utakmici 30. kolo Evrolige od ekipe Panatinaikosa rezultatom 76:89 (20:29, 21:22, 15:19, 20:19).

Jasno je bilo da će crveno–beli imati težak zadatak pošto im je u “goste” došao tim sa skorom od 18 pobeda i 11 poraza, ali ono što je svakako dodatno otežavalo posao našem stručnom štabu jeste veliki broj povređenih igrača, pa tako u sredu uveče trener Janis Sferopulos nije mogao da računa na Nikolu Topića, Branka Lazića, Treja Tompkinsa i Yaga dos Santosa, dok se Miloš Teodosić vratio u tim.

Atinski “zeleni” su već u prvoj četvrtini pokazali sav svoj kvalitet. Crveno–beli su ušli poprilično dobro u meč, ali su sredinom prvih deset minuta gosti ubrzali i nametnuli svoj ritam igre, te je rezultat posle ovog dela igre bio 20:29 u korist Panatinaikosa.

Početkom druge deonice je gostujući sastav uspeo da ode i na dvocifrenu prednost, ali su izabranici Janisa Sferopulosa konstantno pretili, pa su u jednom momentu čak i smanjili zaostatak na jednocifren broj poen. Ipak, tačku na prvo poluvreme stavio je Slukas sa linije penala, a pošto je oba puta bio precizan uspeo je svojoj ekipi da obezbedi +10 posle prve dve četvrtine (41:51).

Tokom trećih deset minuta je skraćena kluba KK Crvena zvezda došla do izražaja. Iako su se borili maksimalno i pošteno mučili protivnike, tim iz prestonice Grčke je uspeo da tokom ovog dela ige poveća dvocifrenu prednost – 56:70.

Poslednja četvrtina nam je donela poprilično uzbuđenja, posebno ako se uzme u obzir da su crveno–beli smanjili opet zaostatak na jednocifren broj poena, te da su imali šansu da se potpuno rezultatski vrate u meč. Ipak, Panatinaikos je uspeo nekako da sačuva prednost i na kraju slavi rezultatom 76:89.

Izajava Janisa Sferopulosa: “Borili smo se sa svim naporom, pokušavali da ostanemo u utakmici koliko god smo mogli. Bilo je vrlo važno tokom 3/4 i početkom četvrtog kvartala da smo spustili na minus 6-7. Da smo postigli neke lake poene tada, moglo je biti drugačije. Panatinaikos ima kvalitet, vodili su dvocifreno, pokušali smo da se vratimo do kraja, nismo uspeli. Za nas je vrlo važno da te male stvari popravimo i da se vratimo, da pobeđujemo u Evropi.”

Crvena zvezda Meridianbet: Smart 2, Lazarević, Teodosić 4, Hanga 2, Davidovac 19, Mitrović 6, Tobi, Bolomboj 11, Ilić 9, Nedović 19, Gedraitis 4, Gilespi

Panatinaikos: Kalaicakis, Moraitis, Balcerovski, Slukas 17, Papapetru, Grent 12, Nan 15, Lesor 19, Grigonis 8, Ernangomez 1, Mitoglu 17, Mancukas

Sve fotografije su slobodne za korišćenje uz potpis: KK Crvena zvezda Meridianbet (Đorđe Kostić).