Važna pobeda Crvene zvezde Meridianbet nad Virtusom

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Virtus 94:79 i došli do 11. trijumfa u Evroligi, uz odli;nu igru celog tima i sjajne individualne partije Nedovića, Bolomboja  i Teodosića.

Pred 12 hiljada gledalaca u Beogradskoj Areni cela ekipa je dala svoj maksimum da prekine niz od 6 poraza (iako i večeras nekompletna bez Lazića, Yaga, Topića i Tompkinsa) i zabeležila vrednu i važnu pobedu koja će mnogo značiti timu u nastavku sezone.

Utakmica u kojoj će ostati upamćena velika borba, odlični Šengelija (posebno u prvom poluvremenu), dve trojke Tobija i Teodosića za par sekundi na isteku prvog poluvremena, pa +10 za Crvenu zvezdu i povratak Virtusa (61-61) a onda i velika serija našeg tima od 11-0, uz 16 poena Nedovića u trećoj četvrtini i ponovo „predavanje“ profesora košarke Miloša Teodosića, učinilo je ovu utakmicu uzbudljivom i na kraju lepom za navijače našeg tima.

Najefikasniji na utakmici bio je Nemanja Nedović sa 25 poena od kojih je 16 ubacio u trećoj deonici, na kraju trojkom u samoj završnici stavio tačku na svoju odličnu utakmicu.

Tornike Šangelija je bio najefikasniji kod gostiju sa 25 poena, a kod Zvezde su, osim Nedovića, dobru utakmicu odigrali Bolomboj (15p), Davidovac (11p), Mitrović (10p), ali valja posebno istaći ulogu Miloša Teodosića. Na terenu i van njega…

Sa 11 poena i 9 asistencija bio je lider ovog tima, najbolji u najvažnijim momentima, ubacivao je trojke, delio asistencije koje se pamte (poput one Bolomboju…)

Na kraju, tim je zasluženo ispraćen velikim aplauzima u svlačionicu, i prava je šteta što ova ekipa osim utakmice sa Asvelom na startu sezone nije mogla zbog serije povreda, nekada i nespretnosti i preokreta na nekim mečevima – ostavila veći trag ove sezone u Evropi.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Smart, Lazarević, Teodosić 11, Hanga 3, Davidovac 11, Mitrović 10, Tobi 7, Bolomboj 15, Ilić 5, Nedović 25, Gedraitis 7, Gilespi;

Trener Janis Sferopulos: “Čestitam igračima na pobedi, zato što su se borili. Rekli smo pre utakmice da će svako od nas morati da nešto više za tim. Nešto dodatno, neku sitnicu, neki dodatni napor. Borili su se naporno, bili su pametan tim. Igrali smo pametnije u odbrani, tokom drugog dela meča smo kontrolisali igru. Bilo je veoma bitno da odigramo na pravi način kad smo imali 10 poena prednosti, a oni se vratili. Ponovo smo napravili razliku, odigrali smo kako je trebalo. Posle ovog duplog kola fokusiramo se na naredni meč u ABA ligi. Zahvalio bih se navijačima koji su danas došli da nas podrže. Potrudićemo se da im damo mnogo više srećnih dana u Evroligi, ali i da se borimo za titulu u ABA ligi i Srbiji”, ispričao je Janis Sferopulos.

Džoel Bolomboj: „Definitivno nam je ovo bilo potrebno. Bili smo u seriji poraza, mučili smo se tokom godine da budemo konstantni. Bilo je dobro sprovesti plan igre. Defanzivno smo bili dobro postavljeni, to je donelo razliku. Ofanziva je bila dobra, postigli više od 90 poena. Ipak, odbrana je ta koja je napravila razliku. Imali smo dobre rotacije u odbrani”.

Nemanja Nedović: “Uvek je lepo pobediti posebno posle nekoliko poraza u nizu. Sproveli smo plan igre veoma dobro. U sredu smo igrali težak meč sa Panatinaikosom. Uspostavili smo svoj ritam, posebno u odbrani. U ofanzivi imamo sjajne igrače koji mogu da donesu odluke, ali odbrana je bila ta koja je pravila razliku. Pokušavam da uhvatim ritam. Ovo je važan deo sezone za nas. Koncentrisani smo na dobar finiš, nadam se da ćemo sezonu završiti na pravi način”.

Crveno beli se vraćaju na parket već u ponedeljak, kada bi pobedom nad ekipom Mege u 24.kolu ABA lige mogli i matematički da ostvare još jedan važan cilj nakon osvojenog trofeja u kupu, a to je prvo mesto u regionalnom takmičenju i prednost domaćeg terena pred plej of.