Utakmica koja može da osigura prvo mesto – Crvena zvezda Meridianbet dočekuje Megu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju u ponedeljak ekipu Mege u poslednjoj utakmici 24.kola ABA lige.

Meč se igra u Beogradskoj Areni od 20 časova, a crveno belima može i matematički doneti prvo mesto i prednost domaćeg terena pred plej of.

Crveno bele ne očekuje lak posao protiv vrlo talentovane ekipe koja ih je namučila u prvom delu sezone u hali sportova na Novom Beogradu (98:88).

Naš tim u ovaj meč ulazi u dobrom raspoloženju i pored brojnih povreda i odsustava igrača, jer je pobedjena ekipa Virtusa u Evroligi, a pre toga i Cibona u Zagrebu u ABA ligi u utakmici koja je prošle sezone koštala crveno bele prvog mesta na tabeli.

Trener Janis Sferopulos: „Očekuje nas utakmica protiv vrlo mladog i talentovaog tima koji svoje mečeve igra sa puno entuzijazma i energije. Mi želimo da nametnemo naš ritam i da igramo utakmicu na naš način, ne dajući rivalu previše prilika koje želi. Ono što uvek ponovim, moramo da budemo skoncentrisani, fokusirani i da se držimo našeg plana igre svih 40 minuta kao u prethodnim mečevima“.

Dalibor Ilić: „Pred nama je jako važna utakmica koja nam u slučaju povoljnog ishoda daje prednost domaćeg terena u doigravanju. Medjutim, put do pobede neće biti lak, znamo dobro tim Mege, igraju dobro, imaju mnogo talenta i želje za dokazivanjem, imaju kvalitet,  moraćemo da odigramo čvrsto, pametno, i da se držimo dogovora iz svlačionice. U dobrom smo ritmu i pored svih problema sa povredama, i želimo da nastavimo sa pobedama. Pozivam naše navijače da dođu, pruže nam podršku i pomognu da dođemo do važne pobede“ rekao je Ilić.

Ovo će biti 25.meč dve ekipe u regionalnom takmičenju uz 24 pobede crveno belih.

Meč se igra u Beogradskoj Areni sa početkom u 20 časova, a naredne nedelje takođe u Areni crveno beli dočekuju Studentski Centar.