Jubilej veliki, dres unikatan, misija humanitarna! (aukcija dresova KK Crvena zvezda Meridinabet)

Košarkaški klub Crvena zvezda tokom utakmice 33.kola Evrolige sa Olimpijakosom proslaviće će i podsetiti na zlatan datum kluba – 2. april 1974. godine kada je naš tim u Udinama osvojio Kup Pobednika Kupova i to trijumfom nad čehoslovačkom ekipom Spartak Zbrojovka iz Brna rezultatom 86:75.

Bio je to i prvi trofej nekog srpskog košarkaškog kluba u evropskim takmičenjima!

Naša čuvena generacija u crveno-belom koju su predvodili sa klupe Profesor Nikolić, a na trenu Moka, Duci, Vučko, Kaponja…je preskočila pet prepreka do finala i velike pobede u Italiji.

Klub je povodom velikog uspeha na više načina podsetio (i podsetiće) na naš prvi međunarodni trofej, (tokom poluvremena utakmice akteri tog meča na specijalnoj ceremoniji dobiće i posebne plakete, značke i dresove), a jedan vid sećanja biće i posebne garniture dresova u kojima će naš tim u četvrtak igrati utakmicu – obogaćene zlatnim bedžom.

Jedna garnitura tih dresova biće prodata na aukciji koja će početi večeras u 19 časova u saradnji sa svetski poznatim međunarodnim sajtom koji obavlja aukcije originalnih i autentičnih dresova najpoznatijih svetskih klubova. Aukcija počinje sa prvim podbacivanjem lopte u Beogradskoj Areni, a završava se 13.04.2024.godine na sledećem linku: https://www.matchwornshirt.com.

Na aukciji će se naći dresovi svih igrača našeg tima u ovoj sezoni, a početna cena će biti 89 evra.

Ova aukcija je humanitarnog karaktera, jer će sva sredstva prikupljena od prodaje ovih dresova ići Specijalnoj Olimpijadi Srbije, našem višegodišnjem ONE TEAM partneru, sa kojim i ove sezone zajedničkim snagama sa velikim uspehom u saradnji sa Evroligom realizujemo program „TogetherWeGrow“.

Zvezdaši, 50 godina od osvajanja trofeja koji je prvi međunarodni koji je osvojio jedan klub sa ovih prostora, je jedno od zlatnih slova našeg kluba, a dres koji će naši momci nositi u utakmici sa Olimpijakosom 04.04.2024.godine, podsetnik na veliku pobedu, trofej – ali i unikat koji će imati svoju humanitarnu svrhu!

Iskoristite priliku, postanite vlasnik dresa Crvene zvezde, koji je deo crveno-bele sadašnjosti, i neraskidiva veza sa slavnim danima naše prošlosti!