Juniori i kadeti pobedama završili ligaški deo takmičenja, pioniri od petka na polufinalnom turniru u Nišu

Juniori Crvene zvezde su pobedom protiv ekipe Užica završili ligaški deo sezone, pa u plej-of idu sa drugog mesta na tabeli. Izabranici Branka Jorovića su u utakmici 22. kola Juniorske lige Srbije slavili rezultatom 71:65 (26:17, 8:18, 18:22, 13:14), a najraspoloženiji u redovima našeg tima bio je Andrej Kostić sa 17 poena, dok je tri manje dodao Vuk Drobnjaković.

Crveno-beli su u duel ušli nešto sporije, pa je domaća ekipa bez mnogo muke uspela sebi da obezbedi +9 posle deset minuta igre (26:17). Međutim, juniori Crvene zvezde su u drugoj i trećoj četvrtini pokazali sjajnu igru i uspeli da prvo dođu do izjednačenja, a potom i do osetnog vođstva. Tokom drugih deset minuta mlade nade našeg kluba su protivnike zaustavile na svega osam poena, što je bio i preloman momenat meča.

Vodila se velika borba u drugom poluvremenu, ali izabranici Branka Jorovića su uspešno čuvali vođstvo i na kraju slavili sa +6 (71:65).

U ligaškom delu su juniori Crvene zvezde ostvarili 17 trijumfa uz pet poraza. Finalni turnir za juniore zakazan je od 26. do 28. aprila, ali i dalje nije poznato ko će na „megdan“ KK Crvena zvezda, pošto nekolicina ekipa ima da odigra po još jednu, a neki po još dve utakmice.

Kadeti Crvene zvezde su u vikendu za nama došli do važnog trijumfa. Crveno-beli su u subotu na domaćem terenu savladali ekipu Mladosti iz Čačka rezultatom 78:71 (13:14, 20:19, 24:22, 21:16).

Velika borba se vodila tokom čitave utakmice, ali su kadeti KK Crvena zvezda tokom poslednje četvrtine stvorili osetnu razliku, koju protivnici nisu uspeli da stignu, pa su na kraju slavili rezultatom 78:71.

Najkorisniji u pobedi našeg tima bio je Stefan Marjanović koji je ubacio čak 33 poena, dok su po 11 dodali Strahinja Dragićević i Aleksej Nedeljković.

Kadeti našeg Kluba su ligaški deo završili na četvrtom mestu, a baš kao i juniori i dalje nije poznato sa kim će igrati zbog zaostalih utakmica. Završni turnir zakazan je od 10. do 12. maja u hali sportova „Ranko Žeravica“.

Pioniri KK Crvena zvezda će od 19. do 21. maja učestvovati na polufinalnom turniru, a na žrebu održanom u ponedeljak određeno je da će crveno-beli igrati u grupi u Nišu zajedno sa ekipama Trijumf iz Niša, Goč iz Vrnjačke Banje, kao i Spartak iz Subotice. Satnica utakmica u Nišu biće naknadno objavljena.