Crveno-beli otputovali u Podgoricu na revanš sa SC Derbijem (ponedeljak, 18.30 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otputovali su u Podgoricu gde ih u ponedeljak (Dvorana Morača 18:30 ) očekuje revanš utakmica četvrtfinala plej-ofa ABA lige protiv ekipe „SC Derbi“.

Nakon prve utakmice u kojoj su crveno-beli velikim preokretom stigli do zaslužene pobede i vođstva od 1-0 u seriji, drugi meč donosi priliku našem timu da još jednom pobedom obezbedi plasman u polufinale.

Od prve utakmice, naš tim je vredno trenirao, ali i ostao bez Adama Hange koji će pauzirati zbog povrede šake, dok bi u tim prema najavama trenera Janisa Sferopulosa trebalo da se vrati Nikola Topić:

Očekuje nas druga utakmica sa ekipom SC Derbi i jasno je da moramo da odigramo na prvom mestu mnogo, mnogo bolje nego prvu utakmicu u Beogradu. Prvo što moramo da imamo na umu je neophodno da igramo na najvišem nivou, znajući da na drugoj strani imamo takmičarski vrlo dobru ekipu, koja ima svoj kvalitet“.

Dejan Davidovac: „Očekuje nas drugi meč četvrtfinala protiv SC Derbija. Na prvom smo bili daleko od svoje igre i ritma koju smo uspeli da nametnemo u finišu i dodjemo do važne pobede. Znamo da protiv sebe imamo tim koji je vrlo kvalitetan, to su pokazali u više navrata, pa i na poslednjoj utakmici u Beogradu. Moramo da odigramo mnogo bolje nego u utakmici broj 1, čvršće, energičnije i sa velikom željom da dobijemo meč u Podgorici i okončamo četvrtfinalnu seriju“.

Ekipa se odmah nakon drugog meča vraća za Beograd, u slučaju da bude bilo potrebe da se igra „majstorica“ ona je zakazana za naredni petak 26.04.2024. godine.