“Moramo da budemo fokusirani, ne sme da nas zavara rezultat iz prvog duela” Crveno-beli gostuju Megi u drugoj utakmici polufinala (utorak 20h)

KK Crvena zvezda Meridianbet u utorak od 20 časova gostuje ekipi Mege u drugoj utakmici polufinalne serije ABA lige.

Crveno-beli su u prvom duelu 3. maja ubedljivo savladali protivnika rezultatom 103:73 i tako poveli u polufinalu.

Izabranici Janisa Sferopulosa su tokom tog susreta odigrani na veoma visokom nivou svih 40 minuta, a poenterski su tada najraspoloženiji bili Nedović i Gedraitis sa po 13 poena, 11 je dodao Tompkins, dok su po 10 ubacili Teodosić i Jago.

Pred drugu utakmicu polufinalne serije govorili su trener Janis Sferopulos, kao i  Nemanja Nedović i Trej Tompkins.

Pred nama je druga utakmica polufinalne serije protiv ekipe Mege i očekuje potpuno drugačiji duel u odnosu na onaj koji smo odigrali na našem terenu. Moramo da budemo fokusirani i maksimalno koncentrisani tokom čitave utakmice, da igramo našu igru i ispoštujemo plan”, istakao je Janis Sferopulos.

Mislim da smo u prvoj utakmici bili fokusirani, ispoštovali smo sve dogovore koje smo imali, ali ne treba rezultat iz prvog meča da nas zavara. Mislim da će Mega izaći sa mnogo više energije sada. Neće biti kompletni, ne znam kakva je situacija sa Plavšićem, ali znam da Miljenović neće igrati. Ja mu ovom prilikom želim brz oporavak jer je imao sjajnu sezonu do sada. Ako budemo opet na maksimumu i ako odradimo što trener bude tražio od nas, mislim da neće biti problema. Mi poštujemo sve ono što su uradili ove sezone. Ali znamo gde smo i da smo favoriti. Jasno je da idemo na pobedu”, istakao je Nedović.

“Mega je dobar tim, mlad i pun talenta, gladni su dobrih rezultata. Moramo uvek biti spremni na sve što se može desiti, ali sve dok radimo svoj posao i brinemo o našoj igri verujem da će sve biti kako treba” – dodao je Trej Tompkins.

Podsećanja radi, polufinalne serije igraju se na dve pobede, a drugi polufinalni par čine Budućnost i Partizan.