CRVENO BELI POVELI SA 1:0 U FINALU!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 85:82 u prvom meču finalne serije ABA lige.

U prepunoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ i u sjajnoj atmosferi u kojoj nije bačen ni jedan predmet u teren tokom dva i po sata koliko je trajala ova utakmica junak crveno-belih u dramatičnoj završnici u Pioniru bio je Dejan Davidovac koji je pogodio oba slobodna u poslednjim sekundama.

S druge strane, Aleksa Avramović je promašio šut za produžetsk sa polovine terena uz zvuk sirene.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi je bio Jago Dos Santos sa 18 poena i 6 asistencija koji je imao izuzetno važnu epizodu u trenucima kada je polovinom druge deonice rival imao plus 9 (26:35).

U vrlo neizvesnoj pravoj plej of utakmici, Luka Mitrović i Miloš Teodosić su dodali po 14 poena.

Kod Partizana Džejms Naneli je bio najbolji sa 27 poena i šest skokova.

Kevin Panter je ubacio 13 poena, dok je Aleksa Avramović dodao deset poena. Senku na uvodnu pobedu našeg tima bacila je povreda Nikole Topića koji je sredinom treće deonice ispod protivničkog koša pao i u bolovima je iznet sa terena.

Trener Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je pohvalio izvanrednu atmosferu u dvorani u kojoj nije bačen ni jedan predmet tokom utakmice na teren, a onda izneo utiske posle pobede nad Partizanom u prvom meču plej-ofa finala ABA lige:

Čestitam igračima na prvoj pobedi i vođstvu 1:0. Kao što ste videli, utakmica je bila dobra reklama za dva najbolja srpska tima. Ova utakmica je bila ABA lige na vrhunskom nivou na obe strane. Interesantna utakmica. Važno je bilo da pri rezultatu 26:35 odigrali dobru odbranu. Detalji su na kraju odlučivali. Postigli smo koševe iz teških situacija. Odbrana je bila izvanredna u poslednjih šest minuta. Detalji su bili na našoj strani. Partizan je dobar i kvalitetan tim, ali ovo je samo 1:0. Moramo da se fokusiramo na sledeći meč. Atmosfera je bila odlična, hvala navijačima, pogotovo što nije bilo incidenata i ubacivanja predmeta na teren“, rekao je Sferopulos.

Crveno beli Zvezda imaju manje od 48 sati do druge utakmice. Da li će biti lakše ili teže?

Uvek je prva utakmica teška za domaću ekipu. Imaš prednost domaćeg terena i pritisak da pobediš utakmicu. Zato smo ušli nervozno. Za nas je bitno da u sledećoj utakmici popravimo loše stvari, a dobre dodatno napredimo. Moramo da budemo više spremni za drugu utakmicu.

Povreda Nikole Topića?

Nikola ima problem sa istim kolenom. Večeras će morati na magnetnu rezonancu, pa ćemo sutra utvriditi tačno stanje.”

Atmosfera u Areni i Pioniru?

Uzbudljivo je igrati u obe hale kada su pune. Ovde je nešto prirodniji ambijent i prava domaća atmosfera“, zaključio je Sferopulos.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN MOZZART BET 85:82 (17:20, 22:19, 25:22, 21:21)
Dvorana: “Aleksandar Nikolić”
Gledalaca: 8000
Sudije: Saša Pukl, Milivoje Jovčić, Luka Kardum

C. ZVEZDA MERIDIANBET: Lazarević, Teodosić 14, Tompkins, Davidovac 12, Mitrović 14, Lazić 6, Bolomboj 6, Nedović 7, Gedraitis 6, Gilespi, Topić 2, Dos Santos 18

PARTIZAN: Smit 7, Ledej 4, Avramović 10, Panter 13, Smailagić 4, Naneli 27, Trifunović, Anđušić, Dožer 4, Ponitka 4, Kaminski 4, Kaboklo 5

Druga utakmica je na programu u sredu 15. maja, a domaćin je ekipe Crvene zvezde. Utakmica se igra od 19.30 časova na istom mestu.