Zvezdin veliki korak ka cilju – crveno-beli poveli 2-0 u finalnoj seriji

KK Crvena zvezda Meridianbet poveo je 2-0 u finalnoj seriji ABA lige, pošto je u sredu pred krcatim tribinama hale “Aleksandar Nikolić” pobedio ekipu Partizana rezultatom 80:73.

Najkorisniji u pobedi crveno-belih u drugoj utakmici finala bio je Nemanja Nedović sa 21 poenom, dok je Džoel Bolomboj dodao 10.

Treća utakmica finalne serije igra se u nedelju, a domaćin je ekipa Partizana.

Crveno-beli su nešto sporije ušli u duel, te dozvolili protivniku četiri vezana poena na samom startu, ali su brzo uspeli da izjednače. Do kraja prve četvrtine viđena je sjajna igra našeg tima, ali je ipak posle prvih deset minuta protivnik imao dva poena prednosti – 17:19.

Ipak, već tokom druge četvrtine izabranici Janisa Sferopulosa zaigrali su dosta ozbiljnije, a predvođeni veoma raspoloženim Nemanjom Nedovićem uspeli su da dođu i do osetnijeg vođstva (34:27). Do kraja prvog poluvremena vodila se velika borba, što i pokazuje rezultat po isteku 20. minuta – 38:38.

U drugom poluvremenu se vođstvo menjalo, posebno tokom treće četvrtine, ali je naš tim sjajnom igrom uspeo da mirno privede utakmicu kraju i slavi sa 80:72.

Izjava Janisa Sferopulosa: Čestitam igračima na igri. Zaslužili smo pobedu. Odbrana je bila bolja nego u prvoj utakmici. Njihov ofanzivni skok i poeni iz drugog napada su bili naš najveći problem u prvom poluvremenu. O tome smo pričali u svlačionici, pa smo to posle popravili. Gradili smo prednost i pobedili smo. Atmosfera je bila sjajna, čestitam navijačima na tome i čestitam im što nije bilo ubacivanja predmeta na teren. 2:0 može da bude nešto i ne mora da bude ništa. Imamo iskusne igrače koji ovo mogu da iznesu. Čeka nas dan odmora, pokušaćemo da se odmorimo i da se pripremimo za nedelju.”

Crvena zvezda Meridianbet: Smart, Lazarević, Teodosić 9 (4sk, 7as), Tompkins 8, Davidovac 7 (4sk), Mitrović 2 (4as), Lazić 10 (3sk), Bolomboj 10 (3as), Nedović 21, Gedraitis 3 (5sk), Gilespi 2, Jago 8 (5sk, 4as).