CRVENA ZVEZDA JE ŠAMPION ABA LIGE!!!

KK Crvena zvezda je šampion ABA lige!

Košarkaši Crvena zvezde Meridianbet slavili su i u trećoj utakmici finalne serije regionalne ABA lige rezultatom 82:76.

Crveno-beli su, iako konstantno vređani sa tribina Beogradske Arene od strane navijača Partizana, koji su u par navrata otišli i korak dalje i vređali porodice naših igrača, uspeli da dođu do šampionske titule, pošto su u finalnoj seriji regionalnog takmičenja slavili sa 3-0.

Najraspoloženiji u pobedi našeg tima u nedelju uveče bili su Mitrović i Gedraiti sa po 12 , 11 je dodao Jago, dok je Lazić brojao do devet.

Izabranici Janisa Sferopulosa ušli u poprilično dobro u meč i već na startu napravili osetnu prednost. Delovali su crveno-beli tokom prvih deset minuta veoma dobro, imali su u par navrata +7, ali je pred kraj ovog dela igre protivnik uspeo da uzvrati, a rezultat posle prvih deset minuta igre u Beogradskoj Areni bio je 20:18 u korist našeg tima.

Druga četvrtina donela nam je veliku borbu, ali su košarkaši Crvena zvezde uspešno čuvali prednost, iako je ekipa Partizana bila raspoloženije u odnosu na prvu četvrtinu. Naši momci su imali odgovor i u napadu i u odbrani, što im je obezbedilo prednost od četiri poena posle prvog poluvremena – 42:38.

Kako se igralo u prethodnoj četvrtini, nastavljeno je i u ovoj. Igralo se dobro na obe strane, a onda je sredinom trećih deset minuta usledio prekid zbog ubacivanja flaše na teren. Posle višeminutnog većanja sudija i prekida, nastavljen je meč, a naš tim je serijom od 7-0 uspeo da opet dođe do osetnije prednosti od osam poena (52:44). Odigrali su crveno-beli do kraja ovog dela igre veoma sigurno, pa su posle 30 minuta imali prednost od sedam poena – 59:52.

I poslednjih deset minuta se vodila velika borba, ali je naš tim bio na visini zadatka čitave četvrtine. Uspešno su igrači KK Crvena zvezda čuvali prednost i na kraju slavili sa 82:76 i tako došli do ukupno sedme ABA titule.

Nagradu za najkorisnijeg igrača finalne serije dobio je naš Jago dos Santos.

Izjava Janisa Sferopulosa: “Želim da kažem da ovaj trofej pripada svima u timu, prvo igračima, onda i članovima uprave, menadžmenta, našim navijačima, ali dozvolite mi da posvetim ovaj trofej Nikoli Topiću, koji je bio dva puta povređen i takođe Stefanu Lazareviću koji nije bio ovde s nama, ali je zaslužio ovaj trofej, srećni smo što smo doneli ovu sreću našim navijačima. Srećni smo da smo završili ABA ligu tako kako jesmo, a sada… Treba da se odmorimo i nastavimo do kraja sezonu, ovaj trofej pripada svakome”.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Smart, Teodosić 6, Tompkins 5, Davidovac 9, Mitrović 12, Lazić 9, Bolomboj 6, Ilić, Nedović 6, Gedraitis 12, Gilespi 4, Dos Santos 11.