Davidovac i Sferopulos: Koncentracija jako važan faktor, uz punu halu i sportsko navijanje

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet od ponedeljka ulaze u finalnu borbu i za treći trofej u sezoni, titulu prvaka Superlige Srbije!

Prvi meč finalne serije igraće se u hali „Aleksandar Nikolić“ sa početkom u 20 časova.

Crveno beli su već osvojili Kup Radivoj Korać, a nakon toga i ABA ligu sa dominantnih 3:0 u finalu, ali trener Janis Sferopulos i ekipa žele odličnu (i vrlo napornu sezonu) sezonu da završe osvajanjem još jednog trofeja:

Igramo finale Superlige, za nas je vrlo važno da budemo mentalno spremni. Koncentracija će biti izuzetno važna za ovu finalnu seriju, i to koncentracija da budemo spremni da se držimo našeg plana i u napadu i u odbrani. Očekujem i pozivam naše navijače da dođu da nas podrže, ali i da pokažu sportsku kulturu“ rekao je pred prvu utakmicu trener KK Crvena zvezda Janis Sferopulos.

Podećamo, da će u ponedeljak ulazak u dvoranu biti omogućen vlasnicima sezonskih karata, a kapije dvorane biće otvorene dva sata pre početka utakmice!

KK Crvena zvezda još jednom podseća DA NA UTAKMICU ULAZE SAMO VLASNICI SEZONSKIH KARATA!

U dvoranu će moći da uđu samo oni koji donesu sezonsku kartu fizički – ulazak sa sezonskim kartama koje su slikane na mobilnim telefonima (QR code) i odštampane sezonske na papiru neće se važiti!

Raspored ulaza je sledeći:

Očekuje nas izuzetno teška utakmica, kraj je sezone, koja jeste vrlo uspešna, ali smo imali mnogo povreda, napori su bili izuzetno veliki. Međutim, sve se to zaboravlja kada izadjemo na teren. Motiv je veliki, mogućnost da se osvoji još jedan trofej i zaokruži vrlo uspešna sezona. Odlično se poznajemo sa ekipom Partizana, nema tu više ni najmanjih tajni, zato će te sitne stvari, koncentracija, manji broj grešaka, detalji biti presudni u ovom finalu. Naše je da odigramo agresivno, čvrsto, i dođemo do uvodne pobede“ rekao je Dejan Davidovac uz dodatni poziv navijačima: „ Nadamo se punoj hali naših navijača, mnogo su nam pomogli ove sezone, posebno kada smo osvajali trofeje. Pozivam ih da dođu i podrže nas uz fer i sportsko navijanje i u ponedeljak,“ rekao je Davidovac.

Zbog ograničenja broja stranih igrača u završnici Superlige, crveno beli će nastupiti bez Majka Tobija, Džavonte Smarta i Fredija Gilespija.

Drugi meč finala igra se već 05.06.2024. godine takođe sa početkom u 20 sati (Beogradska Arena), dok je eventualna „majstorica“ čiji bi domaćin ponovo bio naš klub, zakazana za subotu 08.06.2024. godine sa početkom u 20:30.

KK Crvena zvezda Meridianbet apeluje na sve naše pristalice koje se budu našle u dvorani tokom prve utakmice, da navijaju fer i sportski, bez ubacivanja predmeta na parket, bilo kakvog vređanja rivala uz maksimalnu podršku našem timu na parketu!