ПОТПИСАН ИСТОРИЈСКИ СПОРАЗУМ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ И ОЛИМПИЈАКОСА!

Спортско друштво Олимпијакос и Спортско друштво Црвена звезда, спортски симболи Грчке и Србије, потписали су данас историјски Меморандум о сарадњи два пријатељска спортска друштва, први овакве врсте у читавој Европи.

Свечани чин потписивања Меморандума о сарадњи одржан је у Медија центру ФК Црвена звезда на стадиону „Рајко Митић“ у присуству представника клубова СД Црвена звезда и наших навијача. Меморанудм о сарадњи потписали су Звездан Терзић, председник Управног одбора СД Црвена звезда и Михалис Кунтурис, председник СД Олимпијакос.

Присутни су поздравили наше грчке пријатеље Михалиса Кунтуриса, председника, Христину Цилигири, генералну секратарку Спортског друштва Олимпијакос и Димитриса Бардакаса, извршног директора стадиона „Мира и пријатељства“.

Спортско друштво Олимпијакос и Спортско друштво Црвена звезда прошле године су учествовали у првом заједничком пројекту, уз подршку Еразмус + , „Тренери Црвене звезде за европску димензију у спорту и међународну мобилност“. Осам тренера Црвене звезде су у две групе боравили у Пиреју где су усавршавали своје знање и размењивали искуства и идеје са тренерима Олимпијакоса.

Меморандум подразумева да ће 16 клубова у оба друштва сарађивати и размењивати идеје и искуства, а то су фудбал, кошарка, женска кошарка, одбојка, рукомет, ватерполо, женски ватерполо, пливање, атлетика, стони тенис, бокс, теквондо, кик бокс, веслање, мачевање и тенис

Тренери осам клубова наше црвено-беле породице (веслачког, атлетског, мушког рукометног, боксерског, мачевалачког, стонотениског, женског ватерполо и теквондо клуба) боравили су у Атини где су размењивали искуства, идеје и начин рада са тренерима Олимпијакоса.

Меморандум представља основ за разраду и имплементацију унапређујући комуникацију и сарадњу у областима: тренажно-едукативног процеса; спортске медицине; акцијама хуманитарног карактера; спортског менаџмента; обележавања и учешћа у актуелним спортским такмичењима, важним датумима, годинама оба спортска друштва, прославама догађаја, јубилеја и титула оба спортска друштва и чланица – клубова спортских друштава; креативно-комуникационих радионица, дигитализације и ширењу сфере утицаја и проширења лојалне базе фанова путем друштвених мрежа.

Сарадња два спортска друштва тек ће се интензивирати у наредном периоду, а КК ће у свом делу само наставити изузетно добру сарадњу која између два клуба већ постоји годинама.