ЗВЕЗДИНО ДЕТЕ НИКОЛА ТОПИЋ 12. ПИК И НОВИ ЧЛАН ОКЛАХОМЕ!

Дете Црвене звезде, један од најталентованијих играча Европе, и репрезентативац Србије Никола Топић, драфтован је у четвртак као играч Црвене звезде и 12.пик на драфту од стране екипе Оклахоме на НБА драфту који се одржава у Њујорку.

Никола је рођен у Новом Саду 10.08.2005.године, а прве кошаркашке кораке направио је у новосадском клубу „Дефенсе“ пре него што се као 14-годишњак преселио у млађе селекције Црвене звезде где је наставио да се играчки развија и ту са краћим прекидом провео пуне 4 и по године!

„Мали Топ“ је свој талент показао и бриљантним партијама на квалификационом турниру у Београду Адидас Неxт Генератион где је убацивао и по 49 поена уз рекордан индекс 65, а са сјајним играма у јуниорском тиму наставио је и на завршном турниру у Каунасу.

Био је члан селекције Србије до 16 година, и члан младе репрезентације Србије (играчи до 19 година).

За први тим Црвене звезде дебитовао је са 16 година против екипе Крке, док је деби у Евролиги имао у Минхену против Бајерна такође са 16 година. Након краће паузе, вратио се у своју Црвену звезду крајем 2023.године и дао свој допринос и поред повреде колена, да сениорски тим освоји триплу круну у управо заршеној сезони!

Избор Николе као 12.пика на драфту је уједно и најбољи пласман једног играча који је поникао, развијао се пуне 4 године у нашем клубу, и на крају као играч Црвене звезде и изашао на драфт.

КК Црвена звезда Меридианбет који ће увек бити његов клуб и у коме су му врата увек отворена, жели пуно среће, здравља и спортских успеха Николи Топићу у предстојећем периоду у коме ће наступати у НБА лиги.

КК Црвена звезда Меридианбет