Kоди Милер Мекинтајер нови плејмејкер Црвене звезде Меридианбет!

Амерички плејмејкер Коди Милер Мекинтајер нови је члан КК Црвена звезда Меридианбет!

Најбољи асистент Евролиге за сезону 2023-2024 потписао је двогодишњи уговор и стиже на Мали Калемегдан након изванредне сезоне у екипи Басконије у којој је постао један од ретких играча који је остварио трипл дабл на једној евролигашкој утакмици, али и рекордер по броју асистенција на једној утакмици – 20!

Организатор игре висок је 191 центиметар, тежак 90 килограма, рођен је 1. јуна 1994.године у Северној Каролини. Прве озбиљније кошаркашке кораке направио је на познатом кошаркашком колеџ програму Вејк Форест, али је своју каријеру градио махом у Европи.

У каријери је наступао за Леувен, Парму, Зенит из Санкт Петербурга, Цедевита Олимпију, Партизан, Бург, Андору, Газијантеп… Био је најбољи асистент ВТБ лиге као члан Зенита, али је у претходној сезони коју је окончао као најбољи асистент Евролиге (7,3 додавања по мечу) направио огроман искорак и биће огромно појачање на позицији организатора игре на којој наш тим има и Јага Дос Сантоса и Милоша Теодосића.

Милер Мекинтајер је прошле сезоне у Евролиги одиграо 39 мечева укључујући плеј ин и плеј оф, уз просечно 10 постигнутих поена, 4 скока и 7,3 асистенција.

Милер-Мекинтајер је четврто појачање црвено-белих, након Уроша Плавшића, Ајзее Кенана и Мајка Даума, док се у клуб вратио и Никола Калинић, а уговоре су продужили Боломбој, Гедраитис, Јаго Дос Сантос, Милош Теодосић и капитен и рекордер клуба Бранко Лазић.

КК Црвена звезда Меридианбет наставља са врло интензивним активностима на јачању тима за такмичарску сезону 2024-2025 и о новим аквизицијама благовремено и ускоро ће обавестити јавност.