Огњен Добрић се вратио кући, у Црвену звезду!

КК Црвена звезда Меридианбет обавештава јавност да се репрезентативац Србије Огњен Добрић вратио у наш клуб са којим је потписао трогодишњи уговор!

Прошлу сезону провео је у Виртусу и Болоње из кога стиже без обештећења, а пре тога је 7 сезона носио црвено бели дрес и бројним титулама и утакмицама, оставио велики траг у историји клуба:

Огњен Добрић је до сада одиграо 435 утакмица у црвено белом дресу, и тренутно је на трећем месту вечне листе по броју одиграних мечева;

Постигао је 3669 поена, одиграо је 165 европских дуела и уједно је један од најбољих стрелаца Црвене звезде у европским утакмицама са 1171. постигнутим поеном;

Освојио је чак 15 трофеја носећи дрес Црвене звезде (4 АБА лиге, 6 Српских шампионата и 4 купа и Суперкуп АБА лиге), а проглашаван је за најкориснијег играча српске лиге (2017), био је МВП Купа Радивој Кораћ (2023) и најкориснији играч финала АБА лиге (2022); Освајач је сребрне медаље са репрезентацијом Србије на СП у Манили.

Огњен Добрић је рођен 27.10.1994.године у Книну, игра на позицији бека и ниског крила, висок је тачно два метра. Каријеру је започео је у ФМП-у 2013.године, а од 2016.године играо је у континуитету 7 сезона за црвено беле. Члан је репреентације Србије од 2019.године.

Након Николе Калинића, Огњен је други повратник у наше редове, уједно и појачање након долазака Милера Мекинтакера, Даума, Кенана и Плавшића. Нове уговоре током и на крају претходне сезоне потписали су Теодосић, Лазић, Боломбој, Гедраитис, а прво професионални уговор потписао је Андреј Костић.

Шеги, добро дошао у своју кућу, у твоју Црвену звезду!